1. LEKCIJA – Zavest je moč – Napotki 1/2

Pozdravljeni!

Dobrodošli v prvi lekciji Sistema Univerzalnega Ključa!

Danes se za vas pričenja razburljivo potovanje, potovanje v vašo »notranjost«, kjer se skriva resnična moč in odkrili boste povezavo do Vesoljne zavesti oziroma neskončne energije Vesolja. Spoznali boste skrivnost moči in uspeha, ki jo uporabljajo resnično uspešni moški in ženske. Skrivnost te moči je narava naših misli in le-te se bomo naučili zavestno usmerjati. Tako bomo spremenili sebe oziroma svoje navade in posledično tudi svojo okolico – ustvarili bomo natanko to, kar si želimo!

Avtor Charles Haanel je Sistem Univerzalnega Ključa osnoval kot 24-tedenski tečaj na daljavo. Tukaj in zdaj imate na razpolago vse korake na enem mestu, vendar ga ne prebirajte celotno. Začnite pri prvi lekciji in nato nadaljujte pri naslednji, ne prehitevajte, saj se lekcije sistematično nadgrajujejo. Vsako lekcijo naj bi predelovali 1 teden, da dojamete njeno vsebino, jo ponotranjite in delate opisano vajo oz. meditacijo. Če boste sprejeli ta izziv boste bogato nagrajeni. Naučili se boste usmerjati svoje misli in občutke, vaš uvid in dojemanje se bosta poglobila in razvili boste neizmerno voljo po udejstvovanju in sodelovanju – opazujte se in svet et okoli sebe!

Najbolje je, da lekcijo enkrat na dan skrbno preberete, razmislite kako prebrano vpliva na vaše življenje in priloženo vajo oziroma meditacijo izvajajte enkrat dnevno. Tako boste dosegli maksimalen uspeh! Za vsako navodilo v lekciji, tukaj mislim na uporabo določene metode, afirmacije, itd., razmislite kako jih boste uporabili v svojem vsakdanjem življenju.

Preden se lotite lekcij preberite UVOD in PREDGOVOR. Predgovor Charlesa Haanela vsebuje strnjen pregled lekcij in vas bo tako navdušil, da se boste z veseljem lotili dela.

Nasvet: bodite potrpežljivi pri predelovanju lekcij, saj se predvsem v prvih 5. lekcijah skriva toliko novega, da boste marsikaj dojeli šele v prihodnjih lekcijah, enako velja za vaje. V e-tečaju boste v spodnjem delu v posameznem koraku našli dodatna navodila in dodatne napotke za izvajanje vaj. Če začutite, da vam neka lekcija dela težave jo odložite in nadaljujte kasneje. Vajo in lekcijo lahko predelujete dalj časa kot en teden.

Sedaj pa prva lekcija – ZAVEST JE MOČ:

Prva lekcija uči o odnosu med notranjim in zunanjim svetom. Notranji svet je svet naših misli, občutkov, izkušenj in spominov, zunanji svet pa je svet okrog nas, ki ga vselej doživljamo subjektivno, saj ga zaznavamo preko svojih čutov. In vselej imamo občutek, da živimo v svojem svetu ločenosti, vendar nam bo Univerzalni Ključ pojasnil, da smo vsi povezani, saj smo del celote in ta Celota, ki jo nekateri imenujejo bog, je vsemogočna Vesoljna zavest iz katere črpamo življenjsko energijo. Ta energija je neomejena in ker smo njen del, smo pravzaprav ves čas povezani z njo. Sedaj pa se bomo naučili kako to neskončno vseprisotno energijo lahko uporabimo v svojo in v korist vseh ostalih. Odprl se nam bo nov svet možnosti in priložnosti, kjer bomo kot posamezniki in kot celota napredovali.

Med drugimi boste spoznali, da je naša prevladujoča miselna naravnanost oz. naš prevladujoč način razmišljanja »kriv« za to kar smo, kaj počnemo in kako uspešni smo pri tem. »Zunanji svet je odraz našega notranjega sveta«, ki ga obvladuje um. svoje umske sposobnosti pa bomo s pomočjo vaj, opisanih v lekcijah tega sistema, izboljšali in se naučili uporabljati tehnike koncentracije in vizualizacije in tako bomo na najboljši možni način dosegli vsak zastavljen cilj.

Na koncu vsake lekcije najdete opise omenjenih vaj oziroma meditacij. Kot glasbeno ozadje si lahko med branjem in izvajanjem vaj predvajate željeno glasbo na gumbu »GLASBA ZA SPROŠČANJE« na desni strani spletne strani. Vaja prve lekcije je nadzor fizičnega telesa – 20 minut sedite popolnoma pri miru. Nekaterim se bo vaja zdela preprosta, če pa boste pri izvajanju vaje imeli težave, je to O.K. potrudite se in ostanite tako mirni kolikor gre. Preprosto sedite pri miru in pustite svojim mislim prosto pot.

Zaključimo lahko z citatom iz prve lekcije:

»Moči, ki je ne posedujemo, ne moremo udejanjiti. Edini način, kako si lahko zagotovimo moč, je, da se je zavedamo. In svoje moči se ne bomo zavedali, dokler ne spoznamo, da vsa moč prihaja iz nas.«

Charles Haanel je v originalnih navodilih poudaril:

  • Za vsako predlagano metodo razmislite kako jo boste uporabili v svojem vsakdanjem življenju.
  • Če vam določena lekcija trenutno ne ustreza, jo odložite dokler ne boste pripravljeni. Ni razloga za naglico.
  • Pomni, da je 24 lekcij in vsaka je potrebna, da bomo razumeli celoto.

Želim vam veliko veselja in uspeha pri odkrivanju in razvijanju svojih skritih sposobnosti!