16. LEKCIJA – Oblikovanje znanstveno resničnih idealov – Napotki 2/2

In že smo ob koncu 4. meseca, »čestitam«!

Če ste vseh 15 tednov vestno izvajali vaje, uporabljali in razvijali svoje sposobnosti in izkusili ponujene priložnosti, ste zagotovo že dosegli marsikaj in življenje polno ljubezni, zdravja in bogastva je na dosegu roke.

Na poti k uspehu pa se vselej srečujemo s cikli oziroma obdobju, v katerih vse kar teče, v drugih se razvoj umiri, da najdemo čas in predelamo naučeno, nato pa se spet prične obdobje ustvarjanja. Tako Charles v uvodu govori o periodah in periodičnosti oziroma obdobjih v našem življenju. Kot Zemljani smo podvrženi raznim vplivom gibanja planetov, kar poznamo z luninega koledarja in astrologije. Resnica je, da ti vplivi neposredno vplivajo na nas, vendar le-te lahko izkoristimo v svojo korist, če jih sprejmemo in razumemo njihovo delovanje, kar nam sedaj, ko poznamo duhovne zakone in njihovo delovanje, ne bi smelo povzročati večjih preglavic. Vsako težavo bomo sedaj lahko sprejeli in se spet nekaj koristnega naučili, kar je na koncu koncev vedno pozitivno in konstruktivno. V zvezi s cikličnostjo življenja in razvojem človeške zavesti naj omenim še majevski koledar, ki si ga je vredno ogledati in primerjati njihov sistem z našim gregorijanskim koledarjem.

Charles prične 16. korak z resnico o denarju, pravi: »Bogastvo je rezultat dela. Kapital je njegova posledica, in ne vzrok; služabnik, ne mojster; sredstvo, ne cilj.« Torej pravzaprav sploh ne gre za denar, saj smo se že naučili, da vrednost bogastva določa njegova menjalna vrednost. Če pa nam gre le za denar, verjetno ne bomo dosegli cilja, ali pa si bomo pridobili veliko denarja in nato ugotovili, da nam ne prinaša pričakovanega zadovoljstva. To ne pomeni, da je denar slab, sploh ne, denar je super, ker je univerzalno menjalno sredstvo. Če ustvarjamo denarni tok s tem pomagamo drugim, tako da plačamo izdelke ali izplačamo plače in honorarje. Tako omogočimo izvedbo nekega projekta in še nekomu drugemu pomagamo uresničiti njegove cilje. Najlepše pa nam bo, če bomo ob tem tudi sami uživali. Moja največja želja je bila, da ustvarim nekaj novega, sem kreativen in tako najbolje izkoristim svoje sposobnosti v svojo in korist mnogih drugih. Sedaj to udejanjam.

16. korak je, kot ste že sami ugotovili, ponovitev vseh predhodnih (glej točko 15). naj še strnem najpomembnejše:

  • Misli so ustvarjalne, to vam je zagotovo že prešlo v kri! Toda ali smo svoje misli podvrgli skrbni analizi ter jih konstruktivno in sistematično usmerjali? Ali smo pridobljeno znanje pričeli tudi uporabljati, ali smo izkusili priložnosti, ki nam jih ponuja življenje?
  • Poznamo tri korake do cilja:
  1. IDEALIZACIJA – izdelamo svoj ideal, kar pomeni, da v mislih ustvarimo najlepše in najboljše, kar si lahko zamislimo.
  2. VIZUALIZACIJA – ustvarjamo mentalno sliko o idealu, ki s tem že postane resnična stvar (zaenkrat le v naših mislih). Nadaljujemo z vizualiziranjem in vnašamo občutke – tako razvijemo vero, da zamišljena stvar že v resnici obstaja.
  3. MATERIALIZACIJA – načrtujemo in izkoriščamo ponujene priložnosti. Pri tem uporabljamo svoje (trenutne) sposobnosti, vključujemo svoje prijatelje, ves čas pa nadaljujemo z vizualiziranjem, saj se bodo iz trenutnega projekta razvile spet nove možnosti in priložnosti!
  • NUJNA POGOJA pri uresničevanju našega ideala pa sta naslednja:
  1. Tvoj ideal mora temeljiti na resnici, ki je znanstveno dokazljiva.
  2. Tvoj ideal mora biti v korist CELOTE.

Želim ti veliko veselje in vztrajnosti pri uresničevanju svojega ideala!

[ult_buttons btn_title=”Nazaj na tečaj” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fpotdozdravja.si%2Faplikacije%2Fsistem-univerzalnega-kljuca-tecaj%2F%23oblikovanje-znanstveno-resnicnih-idealov|||” btn_align=”ubtn-center” btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#20a5e8″ btn_hover=”ubtn-left-bg” btn_anim_effect=”ulta-pulse” icon=”none” icon_size=”32″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_size=”5″ ult_btn_custom_onclick=”true” btn_font_style=”text-decoration:underline;,font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:24px;” ult_btn_custom_onclick_code=”Master Key System”]