2. LEKCIJA – Metode iskanja resnice – Napotki 1/2

Prisrčno pozdravljeni pri DRUGI lekciji e-tečaja, ki nas uči o metodah iskanja resnice!

Naučili se bomo, da se misel, ki je osredotočena na določen cilj, spremeni v moč. V 5. točki nam stric Charles lepo razloži, da sta »lahkotnost in popolnost v celoti odvisni od tega, v kolikšni meri se prenehamo zanašati na našo zavest«. Z drugimi besedami – z vajo in ponavljanjem bomo vsak postopek sčasoma ponotranjili in ta aktivnost bo postala avtomatična. To velja za vsako stvar, npr. vožnja z avtomobilom, učenje tujega jezika, učenje dela z računalnikom, itd. O vsaki novi stvari, ki jo želimo ustvariti, moramo najprej zavestno in pravilno razmišljati. Svoje misli moramo osredotočiti nanjo. Znova in znova, dokler to ne postane navada. Novo znanje sčasoma ponotranjimo, kar pomeni, da smo ga vtisnili v svoji podzavesti. Potem dejansko več ne razmišljamo o tem, saj so te misli postale del nas samih, ne MISLIMO več, ampak smo POSTALI. S tem se spremeni tudi naša realnost.

Pri tem spoznavamo moč naše podzavesti, ki sicer ne zna logično misliti, je pa naša povezava z Univerzalnim. Da se lahko učimo, mora biti naša podzavest odprta za sistematično, zavestno in konstruktivno mišljenje. Naša naloga v tej lekciji je, da to spoznamo, dojamemo in ponotranjimo.

Z vajo tega tedna se bomo naučili nadzirati svoje misli. Medtem, ko smo v 1. lekciji dosegli nadzor nad svojim telesom, se v 2. lekciji učimo kako izključiti svoje misli.

Nasvet: med vajo se osredotočite na konico nosu ter na dihanje in s tem preprečite mislim dostop do vaše zavesti. Zdaj imate sidro. Vedno, ko vam misli pobegnejo se lahko vrnete na konico nosu in na dihanje.

2. lekcija te bo pripravila na naslednji korak, na telesno in mentalno sprostitev. Najprej nadzor, nato sproščanje. Vestno nadaljuj z vajo in bodi pozoren na svoje športno udejstvovanje in prehranjevanje. Novo znanje boš veliko lažje sprejel, če bo tvoje telo usklajeno s tvojimi mislimi.