2. LEKCIJA – Metode iskanja resnice – Napotki 2/2

Pozdravljeni v druem delu nasvetov in napotkov, ki nas uči o metodah iskanja resnice!

Delovanje podzavestnega uma, virom notranje moči in zavestnega uma kot varuha velikega podzavestnega uma je zelo lepo prikazano v filmu Matrix.

Ob gledanju tega prizora ti bo bolj jasno, kako deluje naš zavetni um kot zaščitnik pred zunanjimi vplivi.

Prvi prizor predstavlja podzavestni um. Drugi prizor pa prikazuje zunanji svet ter zunanje vplive, katerih cilj je uničiti zavest in prodreti v podzavest. V prvem delu prikazuje moč notranje ljubezni, ki oživi podzavest in s pomočjo vira notranje moči zavest postane nepremagljiva. Tako zunanje sile katere f filmu predstavlja Agent Smith, Neu (glavnemu junaku) ne pridejo do živega.

Besede so energijski naboj oz. strelivo, ki lahko zdravijo ali ranijo. Le te ponazarjajo naboji, katere neo z svojim močnim zavestnim umom ustavi. Tako deluje naš zavestni um tudi v praksi. Ko ta postane dovolj močan postane kot ščit, ki prepreči vdorom in pritiskom iz okolice.

Zdaj pa k vaji:

Spoznal si, da lahko ob koncentraciji na konico nosu in dihanje lažje spremljaš misli, ki prihajajo in odhajajo. Ko bo podzavest to vajo ponotranjila bo vaš zavestni um pridobil neprecenljivo moč in kot v filmu boš lahko vplival na vse zunanje pritiske, katerih cilj bo prodreti in vplivati na tvojo podzavest. Da bo vaja postala še lažja, bolj zanimiva in poglobljena, pozornost usmeri na funkcijo respiratornega sistema. Opazuj dihanje, potovanje zraka in raznoliko odzivnost dihalnih nevronskih živčnih končičev.

Trilogija The Matrix vam bo razkrila veliko več skrivnosti, katerih sposobnosti boste ravijali tekom tega tečaja. Zato vztrajaj pri vajah saj so ključnega pomena!

Naslednji teden te čaka nova še bolj zanimiva naloga, katere obvladanje te je zelo pomembna.

Do takrat pa lep pozdrav.