3. LEKCIJA – Misli postanejo stvari – Napotki 2/2

»Odkril si, da lahko posameznik vpliva na Univerzalno, in rezultat te akcije in interakcije sta vzrok in posledica. Misel je torej vzrok, izkušnje, ki jih doživiš v življenju, pa so posledica.!

Sedaj se učimo kako je infrastruktura našega telesa povezana z zgoraj opisanim mehanizmom.

  1. Z razumom mislimo – organ našega zavestnega razuma so možgani.
  2. Naše misli vplivajo na našo podzavest – organ podzavesti je solarni pleksus in vegetativno živčevje.
  3. Naša podzavest je povezana z neskončno močjo Vesoljne zavesti – preko katere smo vsi povezani oziroma smo eno. Zato lahko udejanjimo vse, kar si zamislimo! Zakaj? S svojim razumom vplivamo na podzavest, ki ji dajemo navodila. To moramo ponavljati znova in znova – razvije se navada, naučimo se novih veščin. Dober primer za razumevanje povezave med razumom in podzavestjo je učenje vožnje avtomobila. V Avtošoli ali že prej smo morali pred vsako akcijo razmisliti: Kdaj bomo pritisnili sklopko, kdaj bomo zavirali, opazovali ogledala, upoštevali mrtvi kot, uporabili smerokaze, brisalce, itd. Skozi prakso pa smo vse to zmogli hkrati, avtomatizirali smo mnogo postopkov. ENAKO velja za vsa druga znanja, navade, veščine! Torej velja znameniti stavek iz biblije: »In beseda je postala meso.« najprej smo mislili, nato se je misel vgradila v podzavest, nato smo jo udejanjili.

Priprava na udejanjanje naših misli je vaja tretje lekcije: telesna sprostitev. S fizičnim sproščanjem odstranimo blokade in strah. Naša podzavest se namreč upira, včasih upravičeno, zdaj pa ji želimo zavestno posredovati znanje, ki nam bo koristilo. Tako bomo našo podzavest pripravili na sprejemanje novega znanja.

Pa pričnimo: Globok izdih. Enkrat, dvakrat, trikrat… Prični s sproščanjem, pojdi od spodaj navzgor: Prsti na nogah, podkolenske mišice, kolena, stegna, medenica, trebuh, prsi, hrbtenica, vrat, ramena, roke, prsti, lica, jezik, oči, lasišče … za pomoč uporabi priljubljeno glasbo.

Ponovno preberi 1. lekcijo – mogoče boš že opazil kakšno spremembo v dojemanju vsebine.

Oglejte si razlago strukture energijskega telesa, da boste lažje razumeli predhodnjo vsebino in vsebino, ki sledi.