4. LEKCIJA – Resnični Jaz – Napotki 1/2

Prisrčno pozdravljeni in dobrodošli pri ČETRTI lekciji e-tečaja. Za nami je že skoraj cel mesec dela Univerzalnim Ključem in prav pri 4. lekciji se pri večini pojavijo prve večje spremembe, bodi pozoren kako se to kaže pri TEBI!

V 4. lekciji spoznavamo svoj »resnični JAZ«, ki ni naše telo, niti naš razum, sta oba le pripomočka, preko katerih se naš JAZ izraža. Naš resnični JAZ je duhovne narave. In ker v duhovnem svetu enako privlači enako, moramo upoštevati, da smo del celote. Kar bomo prejeli, je v natančnem razmerju z vloženim trudom. Pri tem pa velja, da samozanikanje in samoodpovedovanje ni prava pot.

Naša naloga v tem delu je, da razmislimo KDO SMO, kaj je naša življenjska vizija in kaj si resnično želimo v življenju. Pri tem ne bodimo skromni in pozabimo na vse omejitve. Svojo vizijo pa bomo razvijali več mesecev, vendar moramo pričeti DANES! Pomembno je, da so naše ideje velike in plemenite. Moč, ki jo potrebujemo za njihovo uresničitev pa bomo našli v SEBI, v MIRU in TIŠINI, saj lahko le takrat resnično mislimo.

MISEL je VZROK. In ne pozabimo: misel prejme svojo življenjsko moč z občutki, čustvi in ljubeznijo. Da lahko mislim »dodamo« občutke moramo vedeti.

Najprej bomo o stvari, ki si jo želimo, razmišljali s težavo, o njej bomo razmislili znova in znova, dokler ne bo postalo avtomatično in kar avtomatiziramo, postanemo: SMO. Šele ko SMO  in ne rabimo več misliti na to, smo dosegli mojstrstvo. Pri tem je nujno, da se sprostimo in opustimo vsa negativna čustva. To zmoremo, ker nas vodi razum in ne čustva.

Vaja v tem tednu obravnava mentalno sprostitev. Opustili bomo vsa negativna čustva kot so jeza, skrb, zavist, ljubosumje, žalost, razočaranja, saj ta obstajajo le v naši glavi. Zavestno jih lahko opustimo. Morda nam ne bo uspelo že prvič, vendar nas bosta naša svobodna volja in vztrajnost postopoma pripeljala do cilja. Med vajo bomo začutili moč, ki se skriva v nas. Povezali se bomo z Vesoljem, z neskončno energijo, ki nam je na razpolago v vsakem trenutku. Ob koncu tega tedna bomo zaključili s 1. od 6. mesecev e-tečaja. V tem času bomo zelo napredovali na svoji poti do »življenja na višjih ravneh«. Veseli me, da vztrajno nadaljuješ s tečajem in vem, da so prvi uspehi že tu – še veliko bolje bo!

Želim ti veliko veselja pri odkrivanju svojega resničnega JAZ-a.