4. LEKCIJA – Resnični Jaz – Napotki 2/2

Sedaj sadimo seme in kmalu se bodo pričeli kazati rezultati. Ponovno razmislimo o tem »Vsa znana verstva, znanost in filozofije tega sveta se od nekdaj opirajo na manifestacijo energije namesto na energijo samo. To je tudi razlog, da se osredotočamo na posledice, medtem ko so pravi vzroki preprosto prezrti ali napačno razumljivi. Univerzalni Ključ obrne postopek, zanima ga samo vzrok.«

Morda smo tudi sami do sedaj videli le učinke, se jezili in se spraševali »Zakaj se mi to dogaja? Ali ne gre drugače?« sedaj smo našli vzrok. Skušali ga bomo spremeniti – odslej bomo skušali odstraniti vse negativne misli in čustva, saj so popolnoma nepotrebna.

Pravzaprav je stvar zelo preprosta. MESEL je VZROK: najprej so misli, nato besede in dejanja, sledita manifestacija in realizacija.

Univerzalni Ključ nam bo pomagal, da bomo to popolnoma dojeli in počeli uporabljati v vsakdanjem življenju, kar bomo dosegli z izvajanjem vaj, uporabo afirmacij in odkrivanjem svojega resničnega JAZA – svojih resničnih ciljev. Ponovno preberimo prejšnje korake, sedaj smo že bolj pripravljeni, da sprejmemo znanje, ki ga vsebujejo, in sedaj nam bo njihova vsebina bolj in bolj razumljiva.

Kaj je torej naš resnični JAZ? Ste že zaslutili neverjetno moč, ki se skriva v vas? Redno uporabljajte afirmacijo »jaz sem lahko, kar hočem biti« in razmislite kdo in kaj je ta resnični jaz. Ste že dojeli kaj je Univerzalno, Vesoljna zavest, bog? Ste razumeli, da smo pravzaprav ves čas povezani z ENIM? Kaj je to in kako to občutimo? Kako to dosežemo? Z vajo. Temu je namenjena vaja 4. koraka.

Najprej se moramo popolnoma sprostiti. Nato se tudi mentalno sprostimo, kar pomeni, da se osvobodimo vseh negativnih misli. Ponovno se osredotočimo na konico nosu in svoje dihanje. V pomoč pri opuščanju negativnih misli in čustev nam je lahko vizualizacija: misli odidejo, odplavajo in se transformirajo v harmonijo.

V forumu lahko povprašate za nasvet ali drugim zaupate svoje izkušnje.