Dihanje

Dihanje je verjetno najpomembnejša telesna funkcija, na katero lahko tudi zavestno vplivamo. Vsi vemo, da , vendar je dihanje mnogo več, kot le nezavedno vsrkavanje zraka.

Zmanjšana pljučna kapaciteta

Zmanjšana pljučna kapaciteta je direktno povezana z višjo stopnjo umrljivosti! Ohranjanje pljučne kapacitete pa ima pomembno vlogo pri ohranjanju in podaljšanju zdravega življenja.

Koristi pravilnega dihanja

Od vseh veščih na področju samozdravljenja so sposobnost in koristi pravilnega dihanja eden od najučinkovitejših načinov za izboljšanje zdravja, ali v najslabšem primeru, za ublažitev težav, ki jih prinaša staranje.

Pomembnost kakovosti zraka

Zelo pomembna je kakovost zraka. Zrak v zaprtih prostorih je lahko osiromašen in vsebuje premalo kisika, pogosto pa so prisotni mnogi škodljivi plini.

Negativni ioni

Negativni ioni krepijo imunsko obrambo telesa, ki zato postane odpornejše proti boleznim. Več ko je v krvi negativnih ionov, učinkovitejša je celična presnova.

Kako dihamo

Kako dihamo in kakšen je naš potencial na tem področju lahko preverimo. Pri običajnih opravilih naj vas nekdo opazuje: kako se pri vdihu razširi vaš prsni koš in koliko se izboči trebuh.

Pravilno dihanje

Počasno, globoko in enakomerno dihanje je izrednega pomena za naše zdravje in počutje, pa tudi za ohranjanje vitalnosti, saj s tem zelo pomagamo telesu pri čiščenju krvi ter ostalih telesnih funkcijah.