Eterična olja najdemo v različnih delih rastlin – v cvetovih, listih, skorji, koreninah, smoli, lupini in semenih. Eterična olja se pridobivajo s postopkom hladnega stiskanja ali parne destilacije.

Kot vemo, so eterična olja izjemno koncentrirane substance, zato je pomembno, da se pred uporabo seznanite z delovanjem posameznih eteričnih olj in dosledno upoštevate varno koncentracijo.

V našo ponudbo smo vključili najbolj kakovostna in v svetu aromaterapije visoko cenjena eterična olja priznanega francoskega proizvajalca Florihana.

Aromaterapija kot ena izmed oblik zdravilstva, uporablja tekoče snovi pridobljene iz rastlin. Cilj aromaterapije in eteričnih olj je vplivati na človekovo počutje in zdravje. Aromaterapijo lahko delimo na štiri skupine: medicinska aromaterapija, popularna in ezoterična aromaterapija, holistična aromaterapija in znanstvene raziskave dišav.

Splošno najbolj uporabljen je holistični pristop k zdravljenju, to pomeni, da ne zdravi zgolj simptomov ampak splošno telesno stanje – telo in dušo kot povezano celoto. Seveda tukaj spadajo tudi zdrav življenjski slog, prehrambene navade ter vsakodnevna fizična aktivnost za krepitev zdravja.

Bolezenska znamenja so posledica neravnovesja, alternativno zdravljenje s pomočjo eteričnih olj pa pomaga telesu, ki se skuša samoozdraviti. Cilj aromaterapevta je, da poizkuša s celostnim pristopom diagnosticirati prave vzroke bolezenskih težav. Le ti, se lahko s pravilno kombinacijo eteričnih olj tudi odpravijo.

Prikazovanje 1–18 od 19 rezultatov

EO prave sivke 5g, ekološko

8,90

Francosko eterično olje sivke s prefinjenim vonjem pridobivamo iz izbranih, močno aromatičnih rastlin. S svojo kompleksno sestavo ponuja mavrico terapevtskih učinkov!

Latinsko ime: Lavandula Angustifolia

Količina: 5 g

EO rožne pelargonije 5g, ekološko

10,90

V eteričnem olju pelargonije se razkriva cela paleta vonjev – cvetni, citrusni, zeliščni, zelen, zemeljski … Podpira reproduktivni sistem in vzpostavlja hormonsko ravnovesje.

Latinsko ime: Pelargonium x asperum

Količina: 5g

EO damaščanske vrtnice 2 g, ekološko

102,00

Kraljica eteričnih olj, damaščenska vrtnica, v sebi nosi brezčasnost in poezijo cvetočega vrta. Eterično olje visokih vibracij in široke uporabnosti razkriva ženstvenost, nežnost in čutnost.

Latinsko ime: Rosa damascena

Količina: 2g