Kadílo rečemo organski snovi, katera pri sežiganju adda aromatičen dim. Med kadila uvrščamo različne vrste lesa, liste, smole, olja, rastlinske plodove in tudi pripravke kemičnega izvora.

Že iz časov pradavnine, se razna kadila uporabljajo za olepšanje raznih svečanih obredov, zlasti pri bogoslužju. Ljudje so – zgodovinsko gledano – že od nekdaj videli v dimu, ki se dviga proti nebu, simbol molitve, ki se preneseno od človeka dviga k bogu.
Kadila so znana takorekoč v vsek kulturah po celem svetu. V Aziji kot primer je najpogosteje uporabljena oblika kadila dišeča palčka.

Pri bogoslužju v krščanstvu, je tradicija, da se kadila žgejo v posebni pripravi, ki ji rečemo kadilnica. Kadilo, ki je pri tem uporabljeno je navadno pripravljeno iz rastline, ki jo latinsko poimenujemo Boswellia sacra.

Boswelia serrata (Indijska bosvelija) se uporablja pri zdravljenju vnetnih procesov, zmanjšanju edemov in pa kot dopolnilo pri zdravljenju možganskega raka.

Prikaz vseh 7 rezultatov

Oglje

3,00

Oglje v obliki tablet vam omogoča, da v polnosti doživite vonj kadil.

Teža: 50g

Smola benzoina SIAM

9,00

S svojim mehkim, balzamičnim, sladkim vonjem, ki spominja na vaniljo, je smola benzoina ena najbolj priljubljenih smol za čiščenje prostora, meditacijo in ustvarjanje romantičnega vzdušja.

Teža: 30g

Latinsko ime: Styrax tonkinensis

Prah sandalovega lesa

11,00

Prašek sandalovega lesa je naravnost čudovit! Uporabite ga v svojih kozmetičnih pripravkih ali kot kadilo. Ima lesni, sladek vonj.

Teža: 30g

Latinsko ime: Santalum spicatum

Smola opoponaksa

6,00

Vonj opoponaksa spominja na mističen orientalski parfum in je odličen za vpogled vase, intuitivnost in inspiracijo.

Teža: 50g

Latinsko ime: Commiphora chironium

 

Smola mire

8,50

Visoko kakovostna smola divje rastočega drevesa mire ima topel, zemeljski mističen vonj, ki čisti prostor in prizemljuje.