Kako telo deluje na stres

Nič ni pomembnejše za naše zdravje od pozitivnega pogleda na življenje. Če živimo v stresu, strahovih, skrbeh ali dvomih, se telesni procesi odvijajo drugače kot sicer.

Kako prepoznamo stres

Stres lahko sprožijo zunanji dogodki ali pa nastane kot posledica razmišljanja, na primer, ko je pred nami zahtevna naloga za katero dvomimo, da ji bomo kos.

Stres kot največja težava moderne družbe

Telo ne loči med navidezno in resnično nevarnostjo… kot tudi ne med napadom tigra in davčnim izterjevalcem. Naše telo zaznava vse nevarnosti enako. To pomeni, da um ne more signalizirati telesu, na primer: …

Kaj povzroča stres v telesu

Med tem, ko smo v stresu, žleze izločajo posebne hormone, ki vplivajo na delovanje celotnega telesa. Pospešeno bitje srca, povišanje krvnega tlaka, pospešeno dihanje…

Kako čustva vplivajo na telo

Naša čustva in misli močno vplivajo na telo. Pogled na življenje ustvarja prepričanja. To kroji naše počutje, uravnava življenjske procese v telesu in ustvarja kemične reakcije.

Na stres lahko vplivamo

Vemo da stres ni logična posledica razvoja dogodkov. Pritisk in stres si ustvarjamo sami. Dobra novica je, da imamo nad njim nadzor in na stres lahko vplivamo..

Delovanje naših možganov

Naši možgani delujejo na različnih frekvencah. Delovanje naših možganov lahko opišemo z različnimi možganskimi valovi, ki imajo specifične funkcije.

Alfa stanje

Tako stanje lahko dosežemo kadar koli. Na primer, na dopustu ali izletih, na sprehodih v naravo… ali pa udobno zleknjeni v naslonjač ob dobri knjigi ali priljubljeni televizijski oddaji.

Kako stres vpliva na gene

Medicinska znanost je v zadnjem času močno napredovala. Odkriva nove in nove potenciale, ki odpirajo možnost ne le za izboljšanje zdravja, temveč tudi za občutno podaljšanje življenja.

Kako lahko blažimo stres

Stres lahko blažimo s kratkoročnimi ali dolgoročnimi prijemi. Najboljše učinke dosežemo s kombinacijo dejavnosti. Temelj uspešnega dneva je zavedanje in usmerjanje pozornosti.

Naučimo se reči »ne«

Veliko stresa se ustvari ob podarjanju svojega časa in energije drugim. Pa ne samo zato, ker nam je težko reči “ne”. Ko se bomo naučimo reči “ne”se bomo …