Ljudmila-Brezigar

Ljudmila Brezigar - psihodinamika

Poti-trojstva

Ljudmila Brezigar je univ. dipl. soc. del., psihodinamska psihoterapevtka, RPGT (registrirana plesno-gibalna terapevtka, registrirana pri Združenju za plesno-gibalno terapijo Slovenija), učna terapevtka, supervizorka z ECPP in EDP diplomo, doula, plesalka.

Glavna področja, kjer Ljudmila deluje:

“Ljudmila je ženska gibanja od znotraj, raziskovalka stika z ljudmi in po duši plesalka skozi življenje”.

Pri 10 letih je začela plesati klasični balet, ki jo je povedel do profesionalnih plesnih odrov, do spoznavanja stroge discipline, krvavih žuljev in ujetosti profesionalizma. Dve desetletji se je posvečala tudi drugim zvrstem plesov s strukturo. Potem se je nekaj v njej predramilo, zaključila je s profesionalizmom in posvetila se je študiju in raziskovanju Sebe. Zaključila je Fakulteto za socialno delo. Zgodaj v študijskih letih se je podala na vzporedno pot študija psihodinamske psihoterapije in študija plesno-gibalne terapije v Nemčiji.  Je  ena izmed šestih ustanovnih članic Združenja za plesno-gibalno terapijo v Sloveniji. Je učna terapevtka, supervizorka z ECPP in EDP diplomo.

Srčno opravlja svoje individualno, partnersko, skupinsko psihoterapevtsko delo s klienti po psihodinamskem pristopu ter plesno-gibalno (psiho)terapijo, kjer integrativno združuje telesno orientirane pristope in gibalne prakse. Deluje v zasebni praksi pod imenom „Poti Trojstva“, kjer nadalje razvija, raziskuje in kreativno uporablja celostna znanja in osebne izkušnje, ki jih je pridobila skozi desetletje dela s klienti in skupinami. Organizira in vodi zavestne priprave na porod. Sodeluje pri osveščanju strokovne in laične javnosti o pomenu delovanja doule in pomembnosti fiziološkega poroda za ženske in dojenčke. Pomaga ženskam s popoprodno depresijo, s posttravmatskimi porodnimi izkušnjami in psihološkimi posledicami splavov ter izvaja “obred materinstva”.

Z velikim srcem se posveča razvoju utelešenja posameznikovih vrlin skozi zavestni ples in inspirativno kreativnost.