Splošna osebnost ljudi s krvno skupino AB
- Je lovec na ideale in sanje,
- Nimajo potrebe kot so pohlep in želja po uspehu,
- So odprti, duhovno razviti, mirni in racionalni,
- Zaradi komplicirane osebnosti so senzibilni in lahko ranljivi,
- Pomembno jim je zasebno življenje,
- Ne marajo, da se jim vmešavajo drugi ljudje,
- Imajo različne talente in hobije,
- So knjigoljubi, radi se izobražujejo in širijo znanje na različnih področjih,
- Imajo edinstvene ideje in so ustvarjalni,
- Pravljice so jim kot hobi,
- Radi so v mirnem in odkritem ljubezenskem razmerju.
Povezanost ljudi Tipa AB z ostalimi skupinami:
Partner tipa A – oseba tipa AB spoštuje osebo tipa A in imajo strastno razmerje drug do drugega. V primeru nesoglasja lahko pride do prepirov.
Partner tipa B – So dobra izbira in se hitro povežeta med seboj.
Partner tipa AB – Njun odnos vedno poteka vzporedno. Težko odprate zamisli drug do drugega. Zato je najbolje da si nista preblizu a vselej ne preveč narazen.
Partner tipa 0 – Skupaj lahko uspeta v poslu in v različnih dejavnostih. Skupaj lahko enostavno ustvarjata nove stvari.
Kako se osebnosti krvnih skupin znajdejo v različnih življenjskih situacijah si lahko ogledate v zabavnih stripih, ali v zabavnih japonskih risankah (stripi in risanke so podnaslovljene z angleškimi podnapisi).
Krvna skupina AB je najmlajša skupina in pokriva okoli 3% celotnega prebivalstva. Pojavila se je pred 1000 do 1200 leti. Nastala je med preseljevanjem ljudstva, ko se je krvna skupina A (prebivalcev vzhodne in srednje Evrope pomešala s prebivalci tipa B – Mongolov iz Azije.
Preprosto povedano imajo edinstven »pristop« do imunosti. Naj bi bili intuitivni in duhovni, trdno naj bi stali za svojimi prepričanji, a vselej želijo ustrezati merilom drugih. Okoliščinam se hitro prilagajajo ter spremembam spretno in kameleonsko sledijo.
Značilnosti: skrivnostni (sodobna mešanica tipa A in B), prilagodljivi, intuitivni in duhovni.
Dobre lastnosti: dobro se prilagajajo vremenskim razmeram in okolju, imajo prilagodljiv imunski sistem, združuje prednosti krvnih skupin A in B, visoka raven faktorjev strjevanja krvi.
Slabosti: občutljiv metabolizem, preveč prilagodljiv imunski sistem je lahko odprt za infekcije. Slabša reakcija na okolje kot krvni skupini A in B, nizka produkcija želodčne kisline.
Tveganja: bolezni srca in ožilja, depresija, Parkinsova bolezen, shizofrenija, hipertenzija, večina oblik raka, žolčni kamni, zlatenica, osteoporoza, hiperholesterolomija, celiakija, depresija…
Profil prehrane: mešana prehrana – meso, morska hrana, mlečni proizvodi, tofu, sojin sir, fižol, stročnice, žitarice, sadje in zelenjava.
Recept za hujšanje:
Izogibajte se: piščancu, koruzi, ajdi, fižolu lima, ledvičastemu fižolu in nekaterih vrst semen.
Priporočljivo: tofu, morske ribe, zelenjava, morske alge, ananas, kefir.
Dodatki k prehrani: vitamin B in C, navadni rožni koren, lipoična kislina, L-tirozin, citrulin, korenina rdečega žajblja, zmajeva kri (sangre de grado), glutamin, folna kislina.
Telesna aktivnost: sproščujoča telesna aktivnost kot je joga, Tai chi, Qi gong – kombinirana z zmerno telesno aktivnostjo kot so hoja, tek, kolesarjenje, tenis,…
V spodnjih tabelah so navedena priporočljiva živila (ta živila vsebujejo sestavine, ki izboljšujejo metabolično, imunsko ali strukturalno zdravje vaše krvne skupine) ter živila katerim se je pametno izogibai (ta živila obremenijo in zavirajo telo in zdravje vaše krvne skupine).
Živila, ki niso na seznamu, lahko obravnavate kot nevtralna – ta živila nimajo neposredne koristi ali škodljivih učinkov na vašo krvno skupino, vendar številna izmed njih ponujajo hranilne snovi, ki so potrebne za dobro uravnovešeno prehrano.
Meso:
Priporočljivo: puranje meso, ovčje meso, jagnjetina, zajčje meso.
Izogibajte se: kokošje meso, jerebica, konjsko meso, piščančje meso, prepeličje meso, račje meso, svinjina, bivol, govedina, gosje meso.
Ribe in morska hrana
Priporočljivo: losos, rdeči hlastač, sardele, tuna, vinogradniški polž, jeseter, morska spaka, mečarica, ščuka, trska.
Izogibajte se: barakuda, beluga, brancin, hobotnica, jegulja, morski list, ostriž, ostriga, postrv, rakovica, sardon, skuša, školjke, žaba, jastog, kozice.
Mlečni izdelki in jajca
Priporočljivo: jajce (beljak), jogurt, kefir, kozji sir, kozje mleko, mocarela, rikota, feta sir, kisla smetana, kmečki sir, skuta.
Izogibajte se: brie, ikre, račja jajca, ameriški rumeni sir, maslo, kravje mleko, parmezan, pinjenec, sir s plemenito plesnijo, sir, sladoled, sirni namaz.
Fižol in stročnice
Priporočljivo: fižol pinto, zelena leča, soja, tofu, navaden fižol, stročji fižol.
Izogibajte se: črni fižol, črnooki fižol, fižol adzuki, fižol fava, fižol garbenzo, fižol lima, ledvičasti fižol, sojino mleko (v večjih količinah).
Oreščki in semena
Priporočljivo: arašidi, kikirikijevo maslo, oreh, kostanj.
Izogibajte se: bučna semena, lešniki, makova semena, sezam, sončnična semena, brazilski oreščki (v večjih količinah), pistacija (v večjih količinah).
Zrna in škrob
Priporočljivo: amarant, esenov kruh, oves/ovseni kosmiči, proso, riž (vseh vrst), riževo mleko, kruh iz sojine moke, rž, ržena moka.
Izogibajte se: ajda/ajdova kaša, koruza, sirek, tef, kamut, pšenica.
Zelenjava
Priporočljivo: brokoli, cvetača, česen, sladki krompir, sveže kumare, regrat, ohrovt, jajčevec, korenčkov sok, gorčica, zelje (vseh vrst), ingver, paradižnik.
Izogibajte se: čili, gobe, kapre, kisle kumarice, poper, brinje.
Sadje
Priporočljivo: ananas, češnje, fige, grenivka, grozdje (vseh vrst), kivi, lubenica, robide, slive (modre, zelene, rdeče), brusnice, kosmulja, limona, borovnice, limeta.
Izogibajte se: avokado, banana, granatno jabolko, guava, kaki, kutina, kokos, mango, pomaranča.
Olja
Priporočljivo: oljčno olje, orehovo olje.
Izogibajte se: bombaževo olje, koruzno olje, sezamovo olje, sončnično olje, kokosovo olje/maslo, olje žafranke.
Zelišča, začimbe in drugi dodatki k jedem
Priporočljivo: kari, peteršilj, kurkuma, lovor, timijan.
Izogibajte se: aspartam, dekstroza, fruktoza, guarana, janež, ječmenovo sladilo, kečap, kis, koruzni sirup, malto dekstrin, navadni gelatin, poper (črni, beli), natrijev glutaminat (MSG), piment, sladkor (rjavi, beli).
Pijače
Priporočljivo: navadna voda, zeleni čaj, rdeče vino.
Izogibajte se: alkohol, črni čaj, kava, gazirane pijače.
Ključi:
- Izogibajte se piščančjemu mesu in omejite uživanje rdečega mesa. Nizka raven solne kisline obremeni prebavo pri ljudeh krvne skupine AB in povzroče celo kopico težav v metabolizmu.
- Primarne beljakovine črpate iz sojinih izdelkov in sveže morske hrane.
- Vključite zmerne količine mlečnih izdelkov, ki vsebujejo kulture; ti imajo pro biotični učinek, spodbuja zdravo črevesno floro in močnejši imunski sistem. Izogibajte se svežim mlečnim izdelkom, ki povzročajo povečano produkcijo sluzi.
- Ribje olje lahko pospeši vaš metabolizem. Uživajte hrano, bogato z vitamini A, kot so korenje, špinača, brokoli in na ta način povečajte raven črevesne alkalne fosfataze.
Vir: Ketsuekigatabetsuseikaku (Each blood type’s personality)
In 4 načini zdravega življenja za 4 krvne skupine (dr. Adamo)