Master Key System
(Sistem univerzalnega ključa)

 

»Sistem univerzalnega ključa« temelji na znanstvenih resnicah in omogoča razvoj posameznikovih sposobnosti. S posameznimi koraki, ki se med seboj povezujejo in nadgrajujejo nas uči, kako svoje sposobnosti spremenimo v dejanja, kako povečamo osebno učinkovitost in kako si pridobimo več energije, življenjske moči, postanemo bistroumnejši in umsko prožnejši.

Bralci, ki razumejo tukaj naštete duhovne zakone, si bodo pridobili sposobnost in z njo dosegali rezultate, o katerih niso upali niti sanjati in katerih nagrada bo nepopisno lepa. Charles F. Haanel

Projekt »Sistem univerzalnega ključa« temeljito spremeni naše življenje, v katerem nas vodi do spoznanja, zakaj je le-to do danes potekalo tako, kot je. Projekt je zasnovan kot 24-tedenski tečaj, kjer vsak teden obravnavamo novo lekcijo. V posameznih korakih je natančno razložen postopek, s katerim postopno osvajamo posamezne korake, spoznavamo same sebe in peljemo svoje življenje v želeno smer.

Ta postopek v svojem življenju uporabljajo vsi uspešni ljudje – zavestno ali nezavedno, ne glede na področje, na katerem ustvarjajo ali delujejo.

 

Mislite drugače in postanite najboljša verzija sebe

 

Helmar Rudolph razkriva skrivnost sistema

 

Korak po korak se boste naučili prepoznati in uporabljati sposobnosti in spretnosti, ki se skrivajo v vsakem človeku. Sistem lahko uporablja vsak, ne glede na prepričanja, filozofijo, veroizpoved ali status. »Vsak«, ki si želi spremeniti in razvijati svoje življenje. Posamezne meditativne vaje vas duhovno razvijajo in vam vlivajo moč, ki vas bo korak za korakom vodila k notranji sreči in ustvarila harmonične okoliščine v vašem življenju.

Koraki so zasnovani za vsak teden. Vsak korak je naloga za ves teden, ker je pomembno da dobro razumemo in udejanjimo navodila preden preidemo k naslednji vaji. Namen posameznega koraka je, da vsak korak razumemo, ponotranjimo in uporabimo v svojem vsakdanjem življenju.

Po uspešno opravljenih korakih ne bomo isti kot prej. Svojo moč in sposobnost bomo lahko zavestno uporabili v vsaki življenjski situaciji, in z njihovo pomočjo si bomo lažje ustvarili življenje kakršnega si želimo. Jasnejše misli, boljša samokontrola, samonadzor, pozornost in osredotočenost na cilj nam bodo pomagali, da uresničimo svoje ideale in cilj. Posamezna poglavja dajejo tudi odgovore na eksistencialistična vprašanja o smislu in bogu ter nam razlagajo delovanje vesolja. Na preprost način nam razložijo povezavo med znanostjo in verovanjem, ki temelji na znanstvenih dejstvih.

 

Uvodni predgovor


Koraki Sistema Univerzalnega Ključa

1.Zavest je moč

2. Metoda iskanja resnice

3. Misli postanejo stvari

4. Resnični “Jaz”

5. Zavest kot središče bivanja

6. S pozornostjo do uspeha

7. Moč zamišljanja

8. Vrednost resničnega mišljenja

9. Dejanje kot plod misli

10. Življenje v skladu z naravnimi zakoni

11. Induktivno mišljenje

12. Oblikovanje ideala

13. Zakon vzroka in posledice

14. Disciplina mišljenja

15. Zavestno sodelovanje z Vsemogočnostjo

16. Oblikovanje znanstveno resničnih idealov

17. Intuitivno zaznavanje s pomočjo osredotočanja

18. Zakon privlačnosti

19. Razvoj življenjske energije

20. Mišljenje kot resnična naloga življenja

21. Velike misli so skrivnost uspeha

22. Novo mišljenje, nov človek

23. Zavest o denarju v službi človeštva

24. Resnica, ki te osvobaja


Kako je Sistem Univerzalnega Ključa vplival name
in na moje življenje

Tečaj v knjižni obliki »Master Key System« preveden v slovenskem jeziku, se je kmalu po izdaji leta 2008 znašla v mojih rokah. Že inspirativni predgovor mi je dal navdih in motivacijo, da pričnem s tečajem.

Vsebino posamezne lekcije sem prebiral vsak dan pred izvajanjem vaje. Ob vsakem prebiranju je razumvanje posameznih točk postajalo vedno bolj razumljivo in jasen.

Na prvi pogled enostavne vaje so mi na začetku delale preglavice a so ob rednem dnevnem izvajanju ob koncu tedna postajale vedno lažje in osvojil sem njihovo bistvlo. Spremembe v vsakdanjem življenju pa so bile vidne že po prvih vajah.

Od tečaja sem pridobil sposobnosti kot so:

  • hitrejša sprostitev in umiritev uma,
  • zavestna sprostitev in nadzor čustev, misli in telesa,
  • Izboljšane vizualne sposobnosti in ustvarjanje mentalnega filma,
  • sposobnosti konstruktivnega razmišljanja,
  • hitro prilagajanje spontanim okoliščinam in razmeram,
  • lažje nadzorovanje stresa in pritiskov v neprijetnih situacijah,
  • spoštovanje in sprejemanje sebe, drugih, okolja in sveta,
  • lažje sprejemati napake in jih izkoristiti za osebno rast in razvoj,
  • lažje soočanje in prilagajanje novim, nepoznanim in nenavadnim okoliščinam in situaijam,
  • odkrivanje novih poti v življenju, širiti ter razvijati svoje potenciale, talente in ideje,
  • na splošno na življenje in življenjske situacije gledati iz drugega zornega kota, iskati rešitve, ideje in nove poti.
  • itd…

Moje življenje je pričelo dobivati kontrast in širino. Življenje je postalo svobodno, lepše, bolj živahno in bolj zanimivo. Odpirati so se začele nove poti, novi ljudje, nova okolja, nove metode, nove izkušnje, in dogodivščine, ki me izpolnjujejo ter dopolnjujejo moje življenje.