Splošna osebnost ljudi krvno skupino B

  • Radi delujejo po svoje,
  • Delujejo kakor jim paše neglede na razpoloženje, pravila in navade drugih,
  • Vesele in srečne narave ter mojstri kršijo pravila,
  • So optimistični a vselej prijazni in odprtega srca,
  • Bojijo se samote in se hitro počutijo osamljene,
  • So hitromiselni in se hitro prilagodijo,
  • Pragmatiki in niso pretirani sanjači,
  • Radi se igrajo in obožujejo ljubezen, festivale in zabavo,
  • Radi skačejo čez plot in niso občutljivi ob razdrti zvezi.

Povezanost ljudi Tipa B z ostalimi skupinami:

Partner tipa A – Je oseba, ki je vedno pripravljena pomagati osebi tipa B a se hitro naveličata en drugega. Oseba tipa A se v tej kombinaciji pogosto pritožuje.

Partner tipa B – Oba sta navihane narave in lahko počneta stvari, ki so izven ustaljenih tirov.

Partner tipa AB – Se privlačita med seboj in odnos med njima se lahko hitro razvije. Ljubezni med njima je lahko zelo veliko.

Partner tipa 0 – Med seboj se enostavno razumeta. Oseba tipa 0 zapolni slabe lastnosti osebe tipa B. So odlična kombinacija za prijateljstvo.

Kako se osebnosti krvnih skupin znajdejo v različnih življenjskih situacijah si lahko ogledate v zabavnih stripih, ali v zabavnih japonskih risankah(stripi in risanke so podnaslovljene z angleškimi podnapisi).

 

Krvna skupina BKrvna skupin B je nastala med 10.000 in 3.500 let pred našim štetjem, v goratih predelih Himalaje (v predelu Pakistana in Indije). Tamkajšnje življenjske razmer so bile zelo neugodne. Neprijazno podnebje je omejilo preskrbo z živili in prehrana je bila neredna in pogosto zelo enostranska. Pomemben del prehrane so sestavljali fermentirani mlečni izdelki in poljščine. Ljudje so morali biti žilavi in vztrajni, da so lahko prebrodili tamkajšnje razmere. Vremenski vplivi so bili neugodni, zato so ljudje morali imeti izjemno prilagodljiv imunski sistem. Skozi stoletja se je krvna skupina B širila preko vzhodnega dela Afrike v Evropo, Azijo in vse do srednje, južne in severne Amerike.

Potomci krvne skupine B nosijo genetski potencial, ki jim omogoča izjemno sposobnost prilagajanja na nove razmere. Se zelo hitro učijo in prilagajajo. Tako kot ljudje s krvno skupino A, naj bi tudi osebe krvne skupine B v stresnih situacijah proizvedle prevelike količine kortizola. Ljudje s to skupino so najmanj nagnjeni k nastanku raznih bolezni in je med vsemi najbolj mentalno uravnovešena.

Značilnosti: nomadi, uravnovešeni, kreativni in hitro prilagodljivi.

Dobre lastnosti: močan imunski sistem, hitro prilagajanje na novo okolje in njihov način prehranjevanja, uravnovešen naravni sistem.

Slabosti: dovzetnost za počasi razvijajoče virusne bolezni in redkih virusnih okužb.

Tveganja: Depresija, inzulinska resinteza – razvoj sladkorne bolezni tipa 1 in 2, kronična utrujenost, kronične virusne okužbe, sindrom kronične utrujenosti, multipla skleroza, razvoj avto imunih bolezni (multipla skleroza, lupus,…), hiperglikemija, debelost, prepustnost črevesja, sinusno vnetje.

Profil prehrane: uravnovešena prehrana, uživanje raznovrstne hrane: meso (razen piščančje), mlečni izdelki, žitarice, fižol, stročnice, sadje in zelenjava.

Recept za hujšanje:

Izogibajte se: piščancu, koruzi, leči, arašidom, lešnikom, sezamu, ajdi, pšenici in proizvodom iz pšenične osnove.

Priporočljivo: zelenjava, jajca, meso divjadi, sladki koren, zeleni čaj.

Dodatki k prehrani: vitamin B in C, cink, tirozin, fosfatidilserin, arginin, rastlinski steroli in sterolini, citrulin, magnezij, sladki koren, ginko, lecitin.

Telesna aktivnost: zmerna telesna aktivnost kot je, hoja, kolesarjenje, tenis, plavanje,…

V spodnjih tabelah so navedena priporočljiva živila (ta živila vsebujejo sestavine, ki izboljšujejo metabolično, imunsko ali strukturalno zdravje vaše krvne skupine) ter živila katerim se je pametno izogibati (ta živila obremenijo in zavirajo telo in zdravje vaše krvne skupine).

Živila, ki niso na seznamu, lahko obravnavate kot nevtralna – ta živila nimajo neposredne koristi ali škodljivih učinkov na vašo krvno skupino, vendar številna izmed njih ponujajo hranilne snovi, ki so potrebne za dobro uravnovešeno prehrano.

Meso:

Priporočljivo: ovčje meso, jagnjetina, kozje meso, divjačina, zajčje meso.

Izogibajte se: jerebica, svinjina, piščančje meso, prepeličje meso, račje meso, kokošje meso, gosje meso, konjsko meso.

Ribe in morska hrana

Priporočljivo: morska spaka, ostriž, sardele, čepa, iverka, kaviar, losos, morski list, morski jezik, oslič, skuša, ščuka, trska.

Izogibajte se: brancin, beluga, hobotnica, jastog, jegulja, kozice, mehkužci, ostriga, polak, rakovica, školjke, žaba, barakuda, vinogradniški polž.

Mlečni izdelki in jajca

Priporočljivo: kefir, kmečki sir, kozji sir, mleko (vseh vrst), mocarela, rikota, jogurt, skuta, feta sir.

Izogibajte se: gosja jajca, prepeličja jajca, račja jajca, ikre, sladoled, sir s plemenito plesnijo.

Fižol in stročnice

Priporočljivo: ledvični fižol, navadni fižol, fižol lima.

Izogibajte se: črni fižol, črnooki fižol, fižol adzuki, fižol garbanzo, fižol pinto, leča (domača, zelena, rdeča), soja, tofu, sojini kosmiči, sojin miso, sojino mleko, sojin sir.

Oreščki in semena

Priporočljivo: oreh.

Izogibajte se: arašidi, kikirikijevo maslo, bučna semena, makova semena, pinjole, pistacija, semena žafranke, sezam, sončnična semena, lešnik.

Zrna in škrob

Priporočljivo: essenski kruh, proso, riž (vseh vrst), riževo mleko, oves, pira.

Izogibajte se: ajda/ajdova kaša, ječmen, kamut, koruza, ržena moka, rž, sirek, amarant, glutenska moka, kuskus, pšenica in izdelki z pšenično osnovo, tef, tapioka, kruh s sojino moko (v omejenih količinah).

Zelenjava

Priporočljivo: brokoli, ohrovt, gobe, ingver, sladki krompir, korenje, gorčica, cvetača, jajčevec, poper, zelje (vseh vrst), česen, čebula, okra.

Izogibajte se: aloja vera, radič, rabarbara, artičoka, brinje, buča, olive, paradižnik.

Sadje

Priporočljivo: ananas, brusnice, lubenica, slive (modre, zelene, rdeče), banana, grozdje (vseh vrst), papaja, borovnice, češnje, maline, fige, robide.

Izogibajte se: avokado, granatno jabolko, kaki, karambola, kokos, kokosovo mleko.

Olja

Priporočljivo: laneno olje, oljčno olje, oje iz semen črnega ribeza.

Izogibajte se: bombaževo olje, olje kastor, arašidovo olje, koruzno olje, kokosovo olj/maslo, olje žafranke, sezamovo olje, sojino olje, sončnično olje, konopljino olje.

Zelišča, začimbe in drugi dodatki k jedem

Priporočljivo: kari, melasa, peteršilj, sladki koren, origano.

Izogibajte se: aspartam, kečap, koruzni sirup, natrijev glutaminat (MSG), poper (črni, beli), cimet, dekstroza, guarana, ječmenov slad, malto dekstrin, navadni gelatin, piment, sojina omaka, stevija, fruktoza, sladkor (rjavi, beli).

Pijače

Priporočljivo: navadna voda, zeleni čaj.

Izogibajte se: alkohol, črni čaj (v večjih količinah), kava (v večjih količinah), gazirane pijače.

Ključi:

  • jejte manjše in zmerne porcije kakovostnega pustega mesa nekajkrat tedensko za moč, energijo in učinkovit metabolizem. Za najboljši vpliv na zdravje naj bo meso srednje oz. malo zapečen. Za bolj pečeno meso uporabite marinade kot so limonin sok, začimbe in zelišča.
  • Ribje olje pospeši vaš metabolizem zato ga velja vključiti v vaš jedilnik.

Vir: Ketsuekigatabetsuseikaku (Each blood type’s personality)
In 4 načini zdravega življenja za 4 krvne skupine (dr. Adamo)