RISANJE MANDAL

Meditativno ustvarjanje

Prispevek 30€

Prispevek za člane centra 20€
več o članstvu >>

Če mandale s svojo skladnostjo, barvitostjo in simetrijo pritegnejo vaš pogled, je ta delavnica prava za vas. Spoznavali in vstopili bomo čarobni svet mandal.

Najprej pa naj odgovorim, kaj je mandala in od kje izhaja ta beseda: mandala v sanskrtu (svetem indijskem jeziku) označuje sveti krog in se uporablja za molitev, meditacijo, zdravljenje, sproščanje. V današnjih časih se mandale uporabljalo na podoben način, dodali pa smo jim še umetniško kreativni pomen. Uporabljajo pa se tudi pri psihoterapijah (Carl Gustav Jung).

Na delavnici boste spoznali vse, kar potrebujete, da začnete risati svoje mandale za zabavo, za ustvarjanje, za meditacijo ali za sprostitev:

  • Spoznali boste, kaj mandale so in kakšen pomen imajo v svetu in v našem življenju.
  • Naučili se boste različnih tehnik risanja mandal.
  • Dotaknili se bomo teme vpliva mandal na sproščanje, zdravljenje, zbujanje kreativnosti, odkrivanje, kaj se dogaja v nas. Vsaka črta, pika, barva ima lahko za nas sporočilo.
  • Pridobljeno znanje risanju mandal bomo prelili v enega ali več umetniških izdelkov, ki jih boste odnesli domov.
  • Odkrili boste, da ima vsak od nas tistega notranjega ustvarjalca in umetnika, ki se s pomočjo mandal izlije iz nas.

Vsa material za delavnico bo že čakal na vas, prinesite le dobro voljo in željo po odkrivanju novega/drugačnega. Na razpolago bo tudi sok in manjši prigrizki.

Za delavnico ne potrebujete nobenega predhodnega znanja ali umetniških sposobnosti. Delavnice se lahko udeleži vsak, ki želi ustvarjati v dobri družbi. Na delavnici so dobrodošli tudi najmlajši otroci, ki bodo lahko svoje mandale barvali (starost: ni omejitve, vendar za risanje mandal priporočam od 14 let naprej, mlajši bodo mandale barvali).

Za dodatne informacije in prijave pišite na mandala.temple@gmail.com.

Delavnica se odvija

Datum bo objavljen v naslednjih dneh

v centru Pot do zdravja

Prispevek 30€

Prispevek za člane centra 20€
več o članstvu >>

Za dodatne informacije in prijave pišite na mandala.temple@gmail.com.
Na dogodek se lahko prijavite tudi na našem koledarju

Kje smo?