Kača

Kače so v kitajskem horoskopu znamenje, ki največ filozofira in globoko razmišlja. Kača So skrivnostne, čutne, prizanesljive in svetovljanske. Lahko so krute in hladne, a če imajo ugoden začetek življenja (dobro izobrazbo in zdrave moralne smernice), so izjemno praktične. Rešitev ponudijo, ko drugi morda težav še ne vidijo. So modre, raziskujejo globoke skrivnosti življenja, pametne, čeprav se na videz zdi, kot da ne počnejo ničesar.

Značilnosti kače

Kače

Kače so neutrudljivo radovedne in hočejo izvedeti vse o svetu, rade raziskujejo ezoterične in skrivnostne stvari. So zelo dobro organizirane in vedno najdejo hiter in učinkovit način, da postorijo, kar je treba – videti je, kot da bi jim vse uspelo brez truda. Ena od njihovih največjih prednosti je, da vedno dokončajo tisto, česar se lotijo.

Ljubezen, spolnost in odnosi

Kače so čutne in uživajo v prijateljskih ter ljubezenskih odnosih. Rade imajo spolnost, zlasti njene temnejše plati, nekateri jih imajo za sprevržene. A lahko so hladne ljubimke, saj sta jim prirojena nadutost in odmaknjenost, kar imajo nekateri za vzvišenost. V resnici pa so ves čas zaposlene z razmišljanjem. Kače so strastne in zelo napete. Njihova čustva so zelo globoka in vse hočejo analizirati. Včasih so že kar prenaporne. Rade se spogledujejo in so pogosto nezveste, pa ne zato ker ne bi ljubile partnerja, temveč morajo občasno preprosto preveriti, ali njihov šarm še deluje.

Posel, prijatelji in otroci

Kače so uspešne na vseh področjih raziskav, znanosti in odkritij. So dobre znanstvenice, filozofinje in predavateljice. Imajo veliko prijateljev, ker rade slišijo izpovedi in skrivnosti -so odlične poslušalke. Kot starši so precej medle, saj se težko osredotočijo na vsakdanje potrebe otrok. Kljub temu ljubijo otroke.

Gibka kača se premika lahkotno in dražestno. Je mlačna, in bistra, ima stil.

Spodbujajo, da se izobrazijo, da razmišljajo in ohranjajo ljubezen do knjig. Na splošno so prijazni starši, le nekoliko raztresene in odmaknjene so.

Lastnosti kače

Vodna kača

To odkritosrčno kačo odlikujeta moralna neoporečnost ter izrazit čut za poštenost in čast. Ker zna težave drugih ljudi videti z različnih zornih kotov, je dobra svetovalka in posrednica.

Lesena kača

Ima domišljijo in ustvarjalno žilico. Pogosto je pisateljica s čudovitim čutom za lepoto in popolnost. Na prvi pogled se morda zdi lena in se včasih ne zna brzdati.

Ognjena kača

Dinamični kača z neomejeno energijo ni tako filozofska kot drugi tipi. Uspešna je v javnem življenju in zna bolje presoditi realnost kot druge.

Zemeljska kača

Prijazna, ubrana kača, ki ljubi kulturo in družabnost. Hodi na zabave in tam vse očara, je pametna in svetovljanska, a tudi neverjetno neodločna in pozabljiva.

Kovinska kača

Močna, perfekcionistična kača je resna, delavna, bistra in pronicljiva. Kovinska kača je zelo poštena in moralna – včasih celo kar fanatična.


Karta združljivosti za kače

PodganaKacina ljubezen do skrivnosti in ugank bo prizemljeno podgano pripravila do izbruhov ljubosumja in nezaupanja. Kombinacija ni dobra.
VolKača in vol imata lahko dolgo trdno zvezo. Kača razume vola in ga spodbuja, naj se razvedri, vol pa za kačo pomeni trdnost.
TigerKača je mnenja, da je tiger preveč čustven, tiger pa ne zaupa njenemu skrivnostnemu vedenju. Zveza je obsojena na propad.
ZajecImata veliko skupnega in že po naravi sodita skupaj. Vendar zveza ni zelo strastna.
ZmajSkrivnostna zveza. Oba sta plazilca in dobro razumeta drug drugega. Dobra kombinacija.
KačaRazumeta se, vendar se ne bi smeli zaplesti v ljubezensko zvezo – sta preveč ljubosumni.
KonjDobra kombinacija. Podžigata drug drugega, in če oba vesta, kaj počne drugi, se dobro razumeta.
KozaKombinacija je uspešna le v izjemnih okoliščinah. Veliko verjetnejše je, da se bo končala z brezbrižnostjo obeh partnerjev, saj imata drugačne cilje.
OpicaNe zaupata si, sta ljubosumni druga na drugo in se ne razumeta. Da, njuna zveza se ne konča dobro.
PetelinKljub razlikam se dobro razumeta. Prihaja do trenj, vendar so obvladljiva.
PesPes zaupa kači, kar ji zelo ustreza. Nelogična, a uspešna kombinacija.
PrašičZveza med prašičem in kačo se nikoli ne obnese, saj ne zmoreta pogledati s stališča drugega.