vol

Nežni velikani so potrpežljivi in prijazni, svoje obveznosti jemljejo resno Vol in enako pričakujejo tudi od drugih. Zelo jih začudi, kadar ne izpolnimo njihovih pričakovanj, saj je njim v užitek, če stvari opravijo tako, kot je treba – po svoje. Dostikrat so ujeti v lastno rutino. Radi zgodaj vstanejo in začnejo delo, so urejeni in dobro organizirani.

Značilnosti vola

Vol v razmerju

Voli imajo odločen značaj z neizčrpno energijo in zmogljivostjo za trdo delo. So popolnoma zanesljivi in vedno na razpolago prijateljem. Poleg tega so potrpežljivi, dosledni in vestni, zato so včasih nekoliko dolgočasni in potrebujejo poživitev. So pravzaprav srečni, nimajo veliko skrbi, le včasih jih tarejo neutemeljeni strahovi. Potrebujejo veliko telesnega gibanja in svežega zraka, da se ne izgubijo sami vase. Radi imajo, če jih drugi cenijo in če njihove nasvete jemljejo resno. So preudarni, trezni, tradicionalni ljudje, ki vedo, kaj so dobre stare vrline. Napak skoraj nimajo.

Ljubezen, spolnost in odnosi

Voli so previdni pri čustvih in ne marajo prevelikega razburjenja, zato se ne zaljubijo hitro. Ko pa se, je to ljubezen za vse večne čase. A od njih ne smemo pričakovati preveč romantičnosti, za kaj takšnega so preveč trdno na tleh. Ker tudi pri spolnosti ne zapletajo po nepotrebnem, jo imajo za praktično nujnost.

Posel, prijatelji in otroci

V poslu so voli lahko neizprosni in učinkoviti. Ne marajo zapravljati časa, energije in denarja in se raje posvečajo delu. So dobri starši, saj so neizmerno potrpežljivi in prijazni. Imajo veliko resničnih prijateljev, ki vedo, da se v težavah lahko obrnejo nanje. Vol je zelo trdna žival; otroci, poslovni partnerji in prijatelji mu lahko popolnoma zaupajo in se zanesejo nanj.

Lastnosti vola

Vodni vol

Diplomatski vol ve, kako prisluhniti, in je dober svetovalec: brezplačno svetuje, če ga prosimo, in njegovi nasveti so navadno dobri, zlasti ko gre za ljubezen.

Leseni vol

Ker ima smisel za humor, je lahko zelo bistroumen. Je prilagodljivejši kot drugi tipi vola, čuti potrebo, da preskusi novosti. Kakor koli že, hitro menja razpoloženje.

Ognjeni vol

Je nepredvidljiv in nevaren kot slon med porcelanom. Ko skloni glavo in dela, je dobro, ko pa se začne dolgočasiti in prestopati na mestu, je lahko zelo vzkipljiv.

Zemeljski vol

Zemeljski vol je iznajdljiv in zanesljiv. Je dober raziskovalec in znanstvenik. Ne mara tvegati, je previden in metodičen. S pridnim delom in trudom si lahko nabere veliko bogastvo.

Kovinski vol

Ker ima precejšnji smisel za organizacijo, je ta resni tip vola primeren za šefa ali pisca poslovne literature. Ko svetuje, mu je dobro prisluhniti, saj ve, o čem govori, zlasti ko gre za poslovne zadeve.


Karta združljivosti za vola

PodganaUravnotežen in harmoničen odnos. Vol zna dobro poslušati, podgana pa bo oba znala odlično zabavati.
VolKer nihče od njiju ne bo ničesar povedal, bosta prenašala drug drugega v tišini. To ne bo uspešno partnerstvo.
TigerČe tiger volu dovoli, da prevzame nadzor in igrata po volovih pravilih, je kombinacija lahko uspešna. A ker tigri ne popuščajo radi, je pričakovati trenja.
ZajecZajec je po naravi optimist, kar volu ne ustreza, saj je on po naravi pesimističen. Nista rojena drug za drugega.
ZmajMočna kombinacija. Vol lahko umiri zmajevo vihravost, in če sodelujeta kot ekipa, lahko skupaj dosežeta vse.
KačaDobra, dolgotrajna in trdna zveza. Kača razume vola in ga spodbuja, naj se razvedri – vol pa kači daje stabilnost.
KonjTo ni dobra povezava. Vol je temeljit in metodičen, konj pa impulzi ven in hiter. Drug drugega bi samo spravljala ob živce.
KozaV ničemer se ne bosta strinjala in vol bo zgrožen nad kozino navidezno nemoralnostjo.
OpicaOpica nenehno hoče spremembe, vol pa jih sovraži. Ta kombinacija nikakor ne more biti uspešna.
PetelinPetelin spravi stvari v gibanje, vol pa jih pripelje do konca. Dobra kombinacija.
PesČe imata partnerja iste cilje, je zveza lahko uspešna, vendar prej poslovna kot ljubezenska.
PrašičVol ne more trpeti prašičevega razsipništva, prašiču pa se bo vol zdel dolgočasen. Zveza, ki ne obeta veliko.