Ribi

(20. februar – 21. marec)

Kamen: ametis
Roža: mah
Žival: riba

Sonce v ribah (naš značaj)

Sonce v ribah

Ribi sta dvanajsto znamenje zodiaka. Vlada mu planet Neptun, vodni bog globin. Ribi sta spremenljivo žensko vodno znamenje. Ključni besedi za znamenje sta nejasen in dovzeten.

Ribe imajo sprejemljiv značaj, ki sledi intuiciji. Značilne ribe svoje občutke spremenijo večkrat na dan, čeprav so zelo intenzivni. So prijazne, odprte in jim je iskreno mar za druge. Tako kot voda – ki se spreminja iz ledu v vodo in iz vode v paro pa spet nazaj v vodo – so tudi prave ribe izmuzljive, ker so nezemeljske in motne. Ribi simbolizirata Venera in Kupid, ki sta se spremenila v ribi, da bi ušla ljubezenskemu dvorjenju velikana Tifona.

Luna v ribah (naša notranjost)

Luna v ribah

Ljudje z Luno v ribah so izjemno občutljivi, pogosto celo jasnovidni in imajo zelo razvito intuicijo. So prijazni, sočutni in razumevajoči. Zanje je značilna umetniška žilica. Ko zaupajo v lastne sposobnosti, so lahko izjemno uspešni. Zanje je življenje mnogo več od materialnih dobrin in so zelo radodarni do tistih, ki imajo malo.

Vendar so lahko tudi nepošteni, in sicer iz strahu pred konfliktom. Odločitve zato radi prelagajo in si izmišljajo izgovore. A če imajo pravo spodbudo, so lahko zelo koristni v družbi.

Luna v vodnarju pomeni več ustvarjalnih in metafizičnih zamisli ter priložnost za dobrodelna dejanja. To je ugodno obdobje za zabave.

Luna v ribi nakazuje romantičnega človeka, ki potrebuje močnega, pozitivnega partnerja, ki bo razumel ribjo občutljivost ter ranljivost in bo v zameno veliko dajal. Dobrohotnost ljudi z Luno v ribah mnogi radi zlorabijo, zgodi se tudi, da ne razumejo njihovih globokih čustev.

Starši z Luno v tem znamenju so prijazni in prisluhnejo potrebam svojih otrok, vendar včasih pri njih iščejo tudi potrebno podporo.