Zmaj

Zmaj, velik, pameten in pogumen, je simbol sreče v življenju. Zmaj Zmaji so veličastni in skrivnostni, samozavestni in očarljivi. Lahko so tudi nečimrni in vzvišeni, vendar so tako čudoviti, da kljub temu naredijo vtis. So muhasti in brezciljni, ljubijo novosti, a se jih hitro naveličajo. Navadno so zelo odločni, polni življenja in veselja. Radi so obkroženi s prijatelji in z občudovalci, s klečeplazci in z ljubimci.

Značilnosti zmaja

Zmaji

Zmaji so pametna, bahava bitja, ki si vedno kupujejo nova oblačila. So neskončno navdušeni nad življenjem, zabavami in dobroto. Čeprav so na splošno zelo prijazni in uvidevni, moramo biti previdni, da jih ne razjezimo, ker bodo posledice hude – zmaji tudi v resnici bruhajo ogenj.

Ljubezen, spolnost in odnosi

Zmaji potrebujejo več ljubimcev, kot jih je na voljo. Hitro se začnejo dolgočasiti, zato se mora vsak, ki se vanje zaljubi, zavedati, da zveza ne bo trajala dolgo. Edini partner za vse življenje je drugi zmaj. Če se že zaljubijo – kar je izjemno redko -, ljubljeno osebo obožujejo z globoko, posesivno, ljubosumno ljubeznijo, ki zaradi svoje intenzivnosti skorajda duši. Zmaji imajo radi spolnost in v postelji je redkokdo kos njihovim zahtevam, razen seveda drugega zmaja.

Posel, prijatelji in otroci

Zmaji so uspešni na vseh področjih, kjer se jih obožuje in občuduje – igralstvo je primeren poklic zanje, so tudi dobri modni ustvarjalci, producenti in impresariji. Raje vodijo veliko dražbo, kot da bi delali za koga drugega. Zmaji imajo veliko prijateljev. O otrocih mislijo vse dobro, vendar se starševstvu izogibajo – preprosto ne prenesejo nereda in hrupa. Otroke drugih ljudi pa lepo prenašajo, saj jih lahko kadar koli predajo nazaj njihovim staršem.

Lastnosti zmaja

Vodni zmaj

Idealistični vodni zmaj je lahko zelo samoljuben – le on pozna rešitev za težave tega sveta in ne more razumeti, zakaj ga drugi ne poslušajo.

Leseni zmaj

Ta lepi zmaj je čudovita pošast, ki jo vsi občudujejo. Postavlja modne smernice in vsi ga posnemajo, je vzvišen in svetovljanski, opazen in ima slog.

Ognjeni zmaj

Je večji in izrazitejši od drugih zmajev. Zna lepo zabavati druge, je bister in dobrosrčen, vendar tudi nagle jeze.

Zemeljski zmaj

Edini zmaj, ki zna delati v skupini. Je bolj na trdnih tleh kot drugi tipi in dobro pozna sam sebe. Je zelo konservativen in staromoden.

Kovinski zmaj

Teatralni kovinski zmaj je bombastičen in pristranski, vendar tudi zabaven in zanimiv – resnično ekscentričen.


Karta združljivosti za zmaja

PodganaOdnos je kljub očitnim razlikam dober. Partnerja drug drugega podpirata pri načrtih in si izkazujeta pozornost, ki jo potrebujeta.
VolMočna kombinacija. Vol lahko umiri zmajevo vihravost, in če sodelujeta kot ekipa, lahko dosežeta prav vse.
TigerRazburljivo in zabavno do konca, dramatično in burno. To je neverjetno odločen in dinamičen par, ki skupaj lahko premika gore.
ZajecZajec umiri zmaja in skupaj lahko lepo sodelujeta, zlasti na poslovnem področju.
ZmajČe zmoreta sodelovati (kar ni verjetno), se dobro razumeta. V nasprotnem primeru se prepirata (verjetnejše).
KačaSkrivnostna zveza. Oba sta plazilca in dobro razumeta drug drugega. Dobra kombinacija.
KonjSkupaj se zelo zabavata, čeprav se tudi pogosto prepirata. Zelo zanimiva dvojica.
KozaZmaji privlačijo koze, vendar se z njimi opečejo, saj jih zmaji ne opazijo – in ta brezbrižnost koze boli.
OpicaSijajna kombinacija. Tako opica kot zmaj sta bistra, vsestranska in dejavna. Oba živita od svoje prebrisanosti in njuno partnerstvo je res neverjetno.
PetelinDramatično, vendar solidno partnerstvo. To sta izraziti osebnosti, vendar dovolj različni, da je zveza zanimiva.
PesNič dobrega. Zmaj in pes se ne marata že na prvi pogled. Zveza ne more biti in ne bo uspešna.
PrašičZmaj navdihuje prašiča, posvetujeta se drug z drugim, vendar se prašič pri zmaju lahko pošteno opeče, zato naj bo previden.