Podgana

Podgane so vedre in podjetne. Po udarcih si hitro opomorejo Podgana in se zmorejo smehljati, tudi ko so na tleh. Ker slovijo kot sebične, jim ljudje pogosto ne zaupajo, vendar zelo lepo skrbijo za svojo družino, so zveste partnerice in dobri starši. Rade barantajo in obožujejo nabiranje denarja. Podgane imajo vedno tudi skrite cilje in skrbijo predvsem zase.

Značilnosti podgane

Podgane

Podgane nimajo ravno izrazitega socialnega čuta. Najprej in predvsem skrbijo zase in za svoje. So strastne in sentimentalne, njihov raj na Zemlji je velika, povezana družina, ki nima denarnih težav. Rade imajo družbo in se ne poglabljajo pogosto v svojo notranjost. Lahko so zelo radodarne do ljubljenih in imajo dober okus. Navadno so zelo praktične in večino nalog opravijo brez težav.

Ljubezen, spolnost in odnosi

Podgane so sentimentalne, čutne in tople ljubimke. Naredile bodo vse, da bodo ustregle ljubimcu in pri zapeljevanju rade prevzamejo pobudo. Po naravi so zveste, vendar je treba ohranjati njihovo zanimanje. Ker so radovedne, bodo ostale s partnerjem, če bo ljubezensko življenje popestril s temnimi, skrivnostnimi kraji, sojem sveč, z dobrim vinom in s številnimi presenečenji. Če jim bo postalo dolgočasno, bodo podgane ušle.

Posel, prijatelji in otroci

Podgane so najbolj garaške in podjetne med vsemi živalmi ter odkrito osredotočene na denar in uspeh. Na zunaj so očarljive in bistre, zato ljudi prepričajo, da jim gre predvsem za druge, kar pa je daleč od resnice. Podgane namreč zanimajo izključno lastni interesi, kaj lahko dobijo, ukradejo, kupijo in zberejo. Ne marajo, če jim kaj ne uspe, in vedno stremijo k uspehu. Merijo ga s tem, koliko materialnih dobrin so si nabrale. A zaradi podgane niso slabi ljudje – le pohlepni. Vsako situacijo znajo obrniti sebi v prid. Kljub takšnim lastnostim so navadno priljubljene in jih imajo drugi radi, imajo tudi veliko prijateljev. Obožujejo svoje otroke.

Podgana ima rada skrivnosti in spletke, če se dolgočasi, se loti prepovedanih in nevarnih poslov.

Lastnosti podgane

Vodna podgana

Intuitivna, pustolovska vodna podgana rada potuje, a ko najde varen pristan, se ustali in se noče več premakniti. Je ustvarjalna, uživa v literaturi in je dobra diplomatka.

Lesena podgana

Čeprav je lesena podgana delovna in uspešna, je najmanj dinamična od petih vrst podgane. Včasih je neodločna in si dela preveč skrbi.

Ognjena podgana

Ta bistra, strastna vrsta podgane ima razvito poslovno žilico, pa tudi ustrezno količino energije in navdušenja. Če ne kroti svoje nepremišljenosti, je lahko zelo nevarna.

Zemeljska podgana

Je resna, razsodna in ima rada praktične težave s praktično rešitvijo. Čeprav je nekoliko naporna, je navadno uspešna, izkaže se predvsem kot računovodkinja ali finančna svetovalka.

Kovinska podgana

Je močna, s fiksnimi idejami. Lahko je trmasta, čeprav rada pomaga in trdo dela. To je častihlepna podgana, ki stvari izpelje do konca, zato je uspešna pri vsem, česar se loti.

Karta združljivosti za podgano

PodganaDobra kombinacija, saj podgane potrebujejo veliko pozornosti – in v zameno tudi veliko dajejo. Podganam gre dobro skupaj tako v poslu kot zasebno.
VolTo je uravnovešena in harmonična zveza. Vol zna dobro poslušati, podgana pa ga bo izvrstno zabavala.
TigerKer niti podgana niti tiger ne znata sklepati kompromisov, se bo v tej zvezi bliskalo in bo grmelo.
ZajecPodgana hoče imeti nadzor, ustvarjalni in intuitivni zajec pa ga sovraži. To ni dobra kombinacija.
ZmajOdnos je kljub očitnim razlikam dober. Partnerja podpirata drug drugega pri načrtih in drug drugemu dajeta pozornost, ki jo potrebujeta.
KačaKačina ljubezen do skrivnosti in ugank bo podgano pripravila do izbruhov ljubosumja in nezaupanja. To ni dobra kombinacija.
KonjNiti podgana niti konj ne bosta prišla do besede – a če se eden od njiju nauči, kako poslušati, bo zveza morda uspešna.
KozaCe ima podgana nadzor in glavno besedo, bo to uspešna zveza. A če si koza želi svobode, ju čaka žalosten konec.
OpicaTi dve živali imata podoben značaj in se dobro ujameta. Obe laže nekaj začneta kot končata, zato morata druga drugi pri tem pogledati skozi prste, pa bosta srečni.
PetelinObe živali hočeta imeti popoln nadzor, zato kombinacija ne more biti uspešna. Ne zanimata se druga za drugo, obe hočeta imeti glavno besedo.
PesDobra naveza. Zaradi podganine potrebe po nadzoru in pasje zvestobe bo zveza dobra, čeprav obe živali radi veliko govorita. Zveza je zato lahko precej glasna.
PrašičPodgana zna služiti denar, prašič pa ga zapraviti. Če oba poznata svoje napake in prednosti, bosta skupaj srečna.