Koze so med vsemi živalskimi znamenji najbolj zmožne živeti za sedanji trenutek. Koza Ne bojijo se preteklosti in ne skrbi jih prihodnost. So sproščena, brezskrbna bitja, ki uživajo v tem trenutku, namesto da bi stremela za nečem, kar šele bo. Koze so ustvarjalne, tovariške in rade spoznavajo nove ljudi. Veliko govorijo. So prijazne, odkrite in domiselne. Nič jim ni odveč, če le lahko pomagajo drugim.

Značilnosti koze

Koze

Koze so lahko skrajno samosvoja bitja in nočejo, da jih kdo omejujejo v njihovi svobodi. Potrebujejo nove ljudi, nova obzorja in nove izkušnje ter doživetja. Rade si vzamejo svoj delež tega, kar ponuja življenje – so zelo radovedne, s čimer si včasih nakopljejo tudi težave.

Ljubezen, spolnost in odnosi

Koze znajo ljubimcu pokazati, da je nekaj posebnega – da je edini in pravi. Vendar imajo v resnici veliko ljubimcev in se zelo trudijo, da se ne bi ustalile in imele resne zveze, saj se jim ta zdi kot past. V spolnosti so pustolovske, rade imajo pestrost in eksperimentiranje. Niso pretirano moralna bitja in jih ne smemo presojati po klasičnih merilih.

Posel, prijatelji in otroci

Ljudje kozam zavidajo njihov šarm in elegantnost, a tisti, ki jih poznajo, vedo, da so predvsem dobrega srca in da imajo zelo rade svoje prijatelje. V poslovnem svetu so redke – pravzaprav redke zmorejo garati dolge ure. Niso lene, le denar jih pač ne motivira. Dostikrat imajo veliko opravkov in so zelo podjetne, ko hočejo biti, vendar mora biti delo ustvarjalno ali pa koristiti drugim ljudem. Otroci obožujejo koze, saj si vzamejo čas zanje in se pogovarjajo z njimi, ne da bi bile pokroviteljske. Zelo se potrudijo, da so do njih prav tako spoštljive kot do odraslih.

Lastnosti koze

Vodna koza

Konzervativna koza ne mara sprememb in drugih preobratov v življenju. Je zelo sočutna in na svoja ramena prevzame težave vsega sveta. V odnosih z drugimi je občutljiva in čustvena.

Lesena koza

Je zelo občutljiva, velikodušna in sočutna. Ker je neverjetno nadarjena za navdihovanje drugih ljudi, je lahko odlična oznanjevalka nove vere.

Ognjena koza

Ognjena koza je pogumna in intuitivna. Ker ima velik smisel za dramo, bi bila dobra igralka. Lahko je nepremišljena in zaletava, nikoli ji ne smemo zaupati večje vsote denarja -lastnega ali tujega.

Zemeljska koza

Rada ima elegantne, redke in lepe predmete in uživa v kakovostni umetnosti. Bila bi odlična umetniška kritičarka ali zbirateljica starin.

Kovinska koza

Je odločna in častihlepna. Ima debelo kožo in je kritika ne prizadene. Ta tip koze se brez pomislekov loti česar koli.

Karta združljivosti za koze

Podgana Če ima podgana nadzor in lahko ukazuje, je njuna zveza uspešna. Če pa koza hoče svojo svobodo, je zveza obsojena na propad.
Vol Koza in vol se v ničemer ne strinjata. Vol bo zgrožen nad kozinim pomanjkanjem morale.
Tiger Lahko jima je zelo lepo v postelji, drugače pa nimata veliko skupnega. To ni primerno poslovno partnerstvo.
Zajec Dokler se ne zatakne, je takšna zveza harmonična in sta lep par. Ob prvih težavah pa si nista več zmožna dajati medsebojne podpore.
Zmaj Koze zmaji privlačijo, vendar jih bodo verjetno prizadeli, saj jih v svojem egoizmu niti ne opazijo – koze pa brezbrižnost boli.
Kača Kombinacija je lahko uspešna le v izjemnih okoliščinah. Veliko verjetnejše je, da se bo končala z brezbrižnostjo, saj ima vsaka svoje cilje.
Konj Konj in koza se lahko drug od drugega veliko naučita in drug drugemu veliko dasta. Dobra kombinacija.
Koza Ena od koz mora prevzeti nadzor – in prav v tem je težava. Nobena ga namreč noče imeti in skupaj ne bosta prišli nikamor.
Opica To ni slaba naveza. Opica spodbuja kozo, koza pa kroti njene izpade.
Petelin Petelin kozi ne bo pustil do sape, medtem ko bo kozo motila petelinova bahavost.
Pes Koza in pes se dobro prenašata, vendar med njima ni posebne strasti in razumevanja.
Prašič Drug drugega odvračata od prave smeri, kar sicer ni tako hudo, se pa iz tega težko razvije dolgotrajna zveza.