Petelin

Petelin

Petelini se radi razkazujejo. So bahavi, pisani ljudje z odprto, prijazno osebnostjo. Znajo komunicirati in so zelo zanosni. Hočejo biti neodvisni, čeprav imajo radi svojo družino. Lahko so zelo zabavni, saj niso nikoli pri miru in tiho, vendar večinoma pripovedujejo o svojih lastnih podvigih. Petelini so veliko občutljivejši, kot bi si mislili, in jih kritika zelo prizadene.

Značilnosti petelina

Petelini

Petelinom je zelo pomembna izobrazba, zato veliko berejo in se sami učijo. Pogosto vedo več, kot bi si mislili, čeprav na prvi pogled niso videti preveč pametni. Radi igrajo burkeža, pa tega nihče ne pričakuje od njih – hočejo pač pritegniti pozornost.

Ljubezen, spolnost in odnosi

Petelini ljubezen jemljejo resno, in ko si izberejo partnerja, pričakujejo, da bo zveza trajala večno. Kljub temu niso vedno popolnoma zvesti, vsekakor pa to pričakujejo od partnerja. So dramatični in zanimivi ljubimci, imajo neskončno veliko spolne energije, vendar malo domišljije. Od partnerja pričakujejo veliko in zveza z njimi je lahko kar naporna, zlasti ker niso pripravljeni veliko povedati o sebi.

Posel, prijatelji in otroci

Petelini so radi obkroženi z ljudmi in imajo veliko znancev. Vendar se jim ne odprejo dovolj, da bi se razvilo tesno prijateljstvo. Obožujejo otroke in jim namenjajo veliko pozornosti, poleg tega pa še vedno garajo – res enkratna zmožnost. Imajo neskončno energijo za delo, zato so pri delodajalcih dobro zapisani. Radi imajo izzive in se pogosto odločijo za poklic, ki jim ga ne bi pripisali, vendar se ga pogumno lotijo, dokler ga ne obvladajo.

Lastnosti petelina

Vodni petelin

Med redkimi petelini, ki so sposobni delati v ekipi, je sočutni, skrbni vodni petelin, ki bi rad rešil svet. Je prijazen in miren.

Leseni petelin

Je zelo zanosen in ekstravertiran, včasih zelo ustvarjalen, vendar tudi nagnjen k pretiravanju na vseh področjih, zaradi česar hoče življenje zajemati s prepolno žlico.

Ognjeni petelin

Dramatičen, glasen petelin je lahko zelo uspešen, če kroti svojo agresivnost. Ima enkratno zmožnost, da vidi v prihodnost in v skladu s tem tudi načrtuje. Zaradi tega je lahko nekoliko nepremišljen, saj si domišlja, da vse ve.

Zemeljski petelin

Zemeljski petelinje zelo odločen, brezobziren in redkobeseden. Ker brez dlake na jeziku izrazi svoje mnenje, ga nekateri ne marajo, vendar ima navadno prav. Svoje obveznosti jemlje resno in je lahko zelo častihlepen.

Kovinski petelin

Ima zelo visoka merila in ne trpi nespametnih ljudi. Od drugih pričakuje, da bodo takšni, kot si to sam zamišlja. Je precej tog in zato včasih precej trpi. Ta petelin se mora naučiti sprostiti. Včasih mora biti sam.


Karta združljivosti za petelina

PodganaObe živali hočeta imeti popoln nadzor, zato kombinacija ne more biti uspešna. Ne zanimata se druga za drugo, obe hočeta imeti glavno besedo.
VolPetelin spravi stvari v gibanje, vol pa jih pripelje do konca. Dobra kombinacija.
TigerČeprav se bosta zbadala in prerekala, kritizirala in dokazovala vsak svoj prav, je to kar dobra kombinacija.
ZajecZajčeva mirnost petelina spravlja v bes, zajcu pa ni všeč petelinova vzvišenost. Kombinacija ni dobra.
ZmajDramatično, vendar solidno partnerstvo. Oba sta izraziti osebnosti, vendar dovolj različni, da je zveza zanimiva.
KačaKljub razlikam se dobro razumeta. Prihaja do trenj, vendar so obvladljiva.
KonjKonj se ne mara prepirati, petelin pa uživa v tem, zato se nikoli ne moreta zares razumeti.
KozaPetelin kozi ne bo pustil do sape, medtem ko bo kozo motila petelinova bahavost.
OpicaČe imata kaj skupnega, se bosta razumela – vendar to ni pravi temelj za ljubezensko zvezo.
PetelinPar se bo zbadal in grajal drug drugega, vendar se lahko lepo razumeta – a tudi prepirata. Na splošno povezava ni dobra.
PesPes se bo sčasoma naveličal čakati, da se bo petelin umiril, petelina pa bo motila njegova potrpežljivost. Kombinacija ne bo uspešna.
PrašičČeprav sta si različna, sta lahko prijatelja. Zanimajo ju podobne stvari in si lahko ustvarita zanimivo, ne pa preveč strastno zvezo.