Devica

(24. avgust – 23. september)

Kamen: žad
Roža: zlatica
Žival: mačk

Sonce v devici (naš značaj)

Sonce v devici

Devica je šesto znamenje zodiaka. Vlada mu planet Merkur, kurir. Devica je spremenljivo žensko zemeljsko znamenje. Ključni besedi za znamenje sta razsoden in analitičen.

Device imajo dober okus in so uglajene. Za značilne device je le najboljše dovolj dobro. So urejene, organizirane, kar pričakujejo tudi od drugih. Imajo strga pravila; drugi jih imajo včasih za sitne in zahtevne. So tudi pikolovske, delovne in morajo nenehno nekaj početi. Red in delavnost sta značilna za to znamenje in nista naključna, saj gre za čas obiranja in shranjevanja plodov.

Luna v devici (naša notranjost

Luna v devici

Ljudje z Luno v devici so zanesljivi, natančni ter hočejo imeti vse čisto in pospravljeno. So taktni in diplomatski, zato so lahko odlični mirovniki in pogajalci.

So živčni in vedno zaskrbljeni, ker jim primanjkuje samozavesti. Nekateri so zelo spretni z besedo, veliko pisateljev ima Luno prav v tem znamenju. Paziti morajo, da niso preveč kritični in ocenjevalni; zaradi njihovih visokih meril in pričakovanj se drugi lahko počutijo manjvredni in jim ni prijetno v njihovi družbi. Spretni so na večini področij, ki se jih lotijo, saj so pri tem metodični. Pozorni so na podrobnosti, zato je njihov dom brez najmanjšega praška, njihova pisalna miza pospravljena, vse načrte izdelajo skrbno in brez napak. Ta strogost jih včasih omejuje, in če se naučijo biti prožnejši, jim je to le v korist.

Ko je luna v devici, se moramo posvetiti zdravju in telesni vadbi. To je primeren čas za vpis v telovadnico.

So zanesljivi partnerji, skrbni z denarjem in ga znajo dobro vložiti. Kot starši se vedejo podobno kot na drugih področjih – urejeno in korektno – za vse poskrbijo zelo praktično. Ker so paranoični zaradi nereda, v družini lahko prihaja do trenj. Morajo se sprostiti in svojim otrokom dovoliti, da se tu pa tam tudi umažejo.