Konj

Konji so tovariški in komunikativni, veliko dajejo, a so Konj tudi nepopravljive klepetulje. So prijazni, radodarni in priljubljeni ter vedno pripravljeni pomagati. Morda malce preveč govorijo in so vedno tako dobre volje, da je lahko že kar moteče. So tudi nekoliko neodgovorni in brezbrižni. Dokler so v središču pozornosti, je vse dobro, če pa se ne zmenimo več zanje, se kujajo in dolgočasijo.

Značilnosti konja

Konji

Konji ne marajo ničesar, kar je razdiralno, temačno; raje imajo preproste besede kot prikrita sporočila – saj namigov ne razumejo prav dobro. Kar ne pomeni, da imajo debelo kožo, samo med vrsticami ne znajo brati niti ne znajo biti tankočutni in diskretni. So nekoliko vihravi in nezadržni, a dobri kot kruh in resnično prijazni.

Ljubezen, spolnost in odnosi

Konji so srečni, ko so zaljubljeni – in navadno so srečni. Obožujejo, da so zaljubljeni. So mehkega srca, zelo romantični in očarljivi. Kot ljubimci so včasih nepotrpežljivi in hočejo prehitevati tok dogajanja. Čeprav so zanosni in zanimivi ljubimci, se hitro začnejo dolgočasiti, ko čarobnost in romantičnost popuščata. Uživajo v vseh telesnih vidikih ljubljenja in jim zanj ne zmanjka energije.

Posel, prijatelji in otroci

Konj in denar ne gresta skupaj. Konji so malomarni in ne pomislijo na jutri, zato ne varčujejo. So ustvarjalni in nadarjeni, upira se jim vse, povezano s poslom. So družabni in priljubljeni, zlasti med drugimi konji, in imajo veliko dobrih prijateljev. Znajo biti zelo prijazni do otrok, če so zunaj in če ničesar ne pokvarijo. Konji so znani, da so nerodni in da njihova vihravost lahko prestraši bolj plašne otroke.

Lastnosti konja

Vodili konj

To je zelo umetniški tip konja, ki je komunikativen, bister in se zna zabavati. Čeprav je zelo očarljiv, je lahko tudi nekoliko brezčuten.

Leseni konj

Je mirnejši in bolj zadržan kot vodni konj. Ker je lahkoveren, je včasih tarča posmeha. Kljub temu je vedno dobre volje in ga le redkokdaj tare depresija.

Ognjeni konj

V kitajskem horoskopu je ta skrajni tip konja plašen ali pa slaven. Lahko se dvigne v neverjetne višave ali pa potone na samo dno. Leto ognjenega konja je le vsakih 60 let; naslednje bo 2026.

Zemeljski konj

To je trden, navaden tip konja s tradicionalnimi stališči in strogimi moralnimi načeli. Vsi konji so lahko bombastični, kljub temu pa so pozorni na podrobnosti in imajo razmeroma dober čut za organizacijo.

Kovinski konj

Samovoljen tip, ki se hitro začne dolgočasiti. Potrebuje veliko razburjenja in strasti. Je največji Donhuan med konji in potrebuje čim več občudovalcev in ljubimcev.


Karta združljivosti za konja

PodganaV tej glasni kombinaciji ne bosta prišla do besede niti podgana niti konj – a če se kdo od njiju nauči poslušati, ima zveza možnosti, da traja.
VolVol je temeljit in metodičen, medtem ko je konj impulziven in brezglav. Zato gresta drug drugemu stalno na živce. Kombinacija ni posrečena.
TigerDobra kombinacija. Tiger spoštuje konjevo zvestobo, konj pa obožuje tigrovo impulzivnost.
ZajecTo ni ugodna kombinacija. Ker je konj preveč impulziven, zajec pa preveč premišljen, gresta drug drugemu na živce.
ZmajSkupaj se lahko zelo zabavata, čeprav se bosta prej ali slej sprla in se veliko prepirala. Zanimiva dvojica.
KačaKača in konj podžigata drug drugega. Dokler oba vesta, kaj dela drugi, se imata lepo. Dobra kombinacija.
KonjTo ni preveč čustven par, vendar mu gre lahko zelo dobro. Oba ljubita svobodo in zaupata drug drugemu.
KozaDrug od drugega se lahko veliko naučita in vse možnosti imata, da drug drugemu tudi veliko dasta. Dobra kombinacija.
OpicaPo uvodnem boju za prevlado se razvije dolga trdna zveza.
PetelinKonj se ne mara prepirati, petelin pa uživa v tem, zato se ne moreta nikoli zares razumeti.
PesIzvrstna zveza, ne glede na okoliščine. Razumeta se skoraj telepatsko.
PrašičPriljubljenost konja bo okrepila prašičev položaj v družbi – kar bo ta znal ceniti. Solidna kombinacija.