Oven

(22. marec – 20. april)

Kamen: diamant
Roža: šipek
Žival: oven

Sonce v ovnu (naš značaj)

Oven v soncu

Oven je prvo znamenje zodiaka. Vlada mu planet Mars, bog vojne. Oven je kardinalno moško ognjeno znamenje. Ključni besedi za znamenje sta nujno in odločno.

Ovni so pustolovski in podjetni. Značilni ovni ne poznajo strahu. Zelo so odločni, ljubijo svojo svobodo in sovražijo omejitve, ki jim jih skušajo vsiliti. Lahko so nagle jeze in impulzivni. Mnogi so nepotrpežljivi in bi vse radi takoj. Vendar se hkrati vsega lotevajo z navdušenjem, so velikodušni in sposobni hitro razmišljati v izrednih okoliščinah.

Luna v ovnu (naša notranjost)

Oven v luniLjudje, ki imajo luno v ovnu, so navadno impulzivni in nestrpni, zato pogosto sprejemajo hitre (in včasih prenagljene) odločitve. Zaradi impulzivnosti so nestrpni, s čimer se poveča verjetnost, da bodo doživeli nesrečo. Njihovi možgani so zelo živahni, so rojeni vodje, vendar se morajo paziti, da ne postanejo ukazovalni, vzvišeni in poniževalni do drugih.

Lunino znamenje oven si prizadeva za neodvisnost in se lahko počuti ujetega, če so drugi do njega posesivni in ljubosumni. Ne razume globine čustev niti mu ni prijetno ob njih. Ker gre za ognjeno Luno, so njegova čustva usmerjena predvsem vase.

Ko je luna v znamenju ovna, se okrepi vročekrvna energija, zato se povečajo možnosti za spore.

Ljudje z Luno v ovnu razmišljajo predvsem o prihodnosti, navdihujejo jih nove priložnosti in si skušajo utreti svojo pot v življenje. Na poslovnem področju so inovativni, a ker hočejo vse postoriti sami, so včasih neobčutljivi in nepremišljeni. Pogosto obžalujejo, kar so rekli ali naredili zaradi pomanjkanja občutljivosti, in skušajo to popraviti.