Prašič

Prašiči radi uživajo, vendar v stvareh, ki so za druge nenavadne. Prašič Hočejo vedeti vse o svojih čustvih, kar se lahko konča s čustveno razrvanostjo. Imajo veliko srce in jih zelo skrbi za druge ljudi. Hitro so pripravljeni odpustiti, hočejo imeti mirno in tiho življenje, četudi se morajo zato odmakniti od drugih. Raje so doma in se razvajajo.

Značilnosti prašiča

Prašiči

Prašiči so zelo moralni, imajo preproste navade in se izogibajo vsemu temačnemu in nevarnemu. Od dragih pričakujejo, da bodo sledili njihovim strogim, krepostnim smernicam, in so presenečeni, če je drugače. Imajo obilo zdrave pameti in ljudje jih pogosto prosijo za nasvet. So rojeni posredniki in diplomati.

Ljubezen, spolnost in odnosi

Prašiči naredijo vse, da bi bil partner srečen – dokler jim tega ni dovolj in ne postanejo svinje. Razburjeni so nevarni in se jim je dobro izogniti. V ljubezenski zvezi so zelo srečni in potrebujejo dobrega partnerja, ki jim pušča prostor in svobodo za poglabljanje v lastne čustvene potrebe – a jim zelo redko pridejo do dna. Ker so introvertirani, pogosto spregledajo opozorilna znamenja, da se zveza ohlaja zaradi premalo pozornosti.

Posel, prijateljičin otroci

Prašiči imajo veliko prijateljev, saj so priljubljeni in radi postavijo kaj dobrega na mizo. Radi kuhajo za prijatelje in ti jih pogosto prosijo za nasvet. Otrokom se zdijo nekoliko preveč zahtevni, saj znajo biti strogi in imajo visoka merila. V poslu jih ne bomo srečali pogosto. Težko delo namreč radi prepustijo drugim, sami pa predvsem skrbijo, da imajo, kar potrebujejo. Od drugih pričakujejo veliko, tudi skrbnost. Potrebujejo varnost in si jo zagotovijo. Ne marajo tveganja, radi imajo udobno in harmonično življenje.

Lastnosti prašiča

Vodni prašič

Tega razvajenega prašiča je treba vreči iz postelje in ga nagnati k delu, sicer bo le poležaval in se bolestno navezal na svoj dom, kar ga lahko pahne v otožnost. Čeprav je len in brez delovnih navad, je očarljiv.

Leseni prašič

Ta močni tip prašiča je pameten in častihlepen in lahko doseže velik uspeh, če ga pri tem drugi ne izkoristijo.

Ognjeni prašič

Je pogumen in pustolovski, rad tvega. Čeprav se na prvi pogled zdi, da je tveganje malenkostno, ima lahko precejšnje posledice.

Zemeljski prašič

Zelo je navezan na svoj dom in bo naredil vse, da bo na varnem in toplem, ne glede na dogajanje v širnem belem svetu.

Kovinski prašič

Je bister in šaljiv, rad ima zabave in se doma ne mudi predolgo. Dokler sta na mizi dobra pijača in jedača, ga ni mogoče spraviti domov. Je zelo družaben in prijazen – ko pa zmanjka dobrot, se potihoma izmuzne. A se bo že naslednji dan vrnil, da bo izpraznil sveže zaloge.


Karta združljivosti za prašiča

PodganaPodgana zna služiti denar, prašič pa ga zapraviti. Če oba poznata svoje napake in prednosti, bosta skupaj srečna.
VolVol ne more trpeti prašičevega razsipništva, prašiču pa se bo vol zdel dolgočasen. Zveza, ki ne obeta veliko.
TigerDrug drugega krivita, ko gre kaj narobe, in nista preveč primerna kombinacija.
ZajecPrašič in zajec se dobro razumeta, čeprav ni očitnega razloga za to. Morda pa res drži, da se nasprotja privlačijo.
ZmajZmaj navdihuje prašiča, posvetujeta se drug z drugim, vendar se prašič lahko pošteno opeče pri zmaju, zato naj bo previden.
KačaZveza med prašičem in kačo se lahko dobro obnese, če lahko pogledata s stališča drugega.
KonjPriljubljenost konja bo okrepila prašičev položaj v družbi – kar bo ta znal ceniti. Solidna kombinacija.
KozaDrug drugega odvračata od prave smeri, kar sicer ni tako hudo, se pa težko razvije dolgotrajna zveza.
OpicaDobra ekipa, ko gre za razvajanje; oba namreč rada uživata in iščeta vznemirjenje, zato se dobro razumeta. Vendar kombinacija ni dobra, saj ne znata rešiti resnih težav.
PetelinČeprav sta si različna, sta lahko prijatelja. Zanimajo ju podobne stvari in si moreta ustvarita zanimivo, a ne preveč strastno zvezo.
PesSicer ni pravih trenj, čeprav bi prašičeva razsipnost poštenega, varčnega psa lahko odbijala.
PrašičPrašiča sta lahko le prijatelja in nič več. Rada se vdajata svojih razvadam, kar ni prav dober temelj za dolgotrajno ljubezensko zvezo.