Vodnar

(20. januar – 19. februar)

Kamen: gagat
Roža: zvonček
Žival: lastovka

Sonce v vodnarju (naš značaj)

Sonce v vodnarju

Vodnar je enajsto znamenje zodiaka. Vlada mu planet Uran, planet izločitve. Vodnar je stalno moško zračno znamenje. Ključni besedi za znamenje sta neodvisnost in sočutje.

Vodnarji so neodvisni in prijazni. Za druge bi naredili vse. Značilni vodnarji so sodobnih nazorov. Zvesto sledijo vladajočemu planetu – ničesar ne zbirajo in vsega se znebijo. Ne marajo balasta v svojem življenju – niti pri prijateljih, idealih, sanjah in ciljih. Vse izbirajo previdno in počasi. Zanimajo jih ideje, ne lastnina. So intelektualci, inventivni in iznajdljivi, zvesti idealisti, prijazni in zagovorniki zatiranih. Vodnarja simbolizira narobe obrnjen vrč za vodo, ki predstavlja neprekinjen tok zamisli in navdiha.

Luna v vodnarju (naša notranjost)

Luna v vodnarju

Ljudje z Luno v vodnarju so pogosto zelo izvirni misleci in ustvarjalni. Ni redko, da si izberejo poklic na umetniškem področju. So zanimivi in nenavadni, prav takšni so tudi njihovi prijatelji. Morajo paziti, da ne govorijo preveč lahkomiselno in ne ukrepajo iz trenutnega vzgiba, ko jim življenje postane preveč enolično ali dolgočasno. Najti morajo ravnotežje med inovativnimi zamislimi in pravimi ukrepi ter paziti, da ne sledijo trenutnemu možganskemu preblisku, še preden preverijo, ali je zamisel uresničljiva. So odkriti in inovativni. Ker ljubijo svobodo, si pogosto prizadevajo izboljšati družbo. Imajo globoko potrebo po neodvisnosti in ne marajo omejitev. Pogosto so skrivnostni in zanimivi za druge. Včasih so molčeči in jim je težko priti do dna.

Luna v vodnarju pomeni več ustvarjalnih in metafizičnih zamisli ter priložnost za dobrodelna dejanja. To je ugodno obdobje za zabave.

Luna v vodnarju kaže na nepredvidljive ljudi, ki nikoli ne ravnajo tako, kot bi pričakovali, zato včasih povzročijo zmedo. Paziti morajo, da ostanejo na trdnih tleh, ko gre za materialne in poslovne zadeve. Živčna napetost lahko vpliva na njihovo zdravje, zlasti na oči in spodnji del telesa.

Kot starši se kažejo v dvojni luči: moralno močno podpirajo svoje otroke, vendar hkrati od njih pričakujejo, da bodo v otroštvu samostojni.