Rak

(23. junij– 23. julij)

Kamen: mesečev kamen
Roža: lokvanj
Žival: rak

Sonce v raku (naš značaj)

Sonce v raku

Rak je četrto znamenje zodiaka. Vlada mu planet Luna, boginja čustev. Rak je kardionalno žensko vodno znamenje. Ključni besedi za znamenje sta intuitiven in čustven.

Raki so skrbni in zaščitniški. Značilni raki globoko občutijo vse, kar se dogaja, in jih zelo skrbi za ljubljene osebe. Včasih so celo preveč čustveni in občutljivi, vendar so tudi zelo sočutni in prijazni. Imajo močno izraženo intuicijo in živahno domišljijo. Pri njih je zelo očitna starševska žilica. Njihova čustva segajo tako globoko, da drugi lahko samo ugibajo o njih. Raki v bližini nujno potrebujejo vodo, a hkrati tudi kopno, da imajo trdna tla pod nogami.

Luna v raku (naša notranjost

Luna v raku

Ko je Luna v raku, kar zacveti – to je najugodnejši položaj zanjo. Luna vlada temu znamenju zodiaka in ima zato takrat velik vpliv. Ljudje z Luno v raku so zelo občutljivi in iščejo čustveno varnost. Morajo čutiti, da jih sprejemamo takšne, kot so, in postanejo zelo obrambni, če jih izzivamo. Občutljivi so na ozračje in imajo močno intuicijo. V svojih občutjih se le izjemoma zmotijo, vendar se na to ne smejo zanašati, saj bi se lahko ujeli v zanko občutka, da se jim dela krivica ali da jih drugi zavračajo.

Ljudje, ki imajo Luno v raku, znajo dobro poskrbeti za bolne in šibke.

Ljudje z Luno v raku so skrbni starši, ki otrokom dajejo veliko podporo. Ko je Luna v znamenju raka, moramo biti čim več s svojo družino in pomagati drugim.

To zanje hkrati pomeni priložnost, da se izkažejo na področju, ki jim najbolj ustreza, paziti le, da se skrb za druge ne razraste v obsedenost. Naučiti se morajo, da je treba drugim dovoliti, naj se učijo iz lastnih napak, in da ne morejo rešiti vsakogar, ki po njihovem potrebuje pomoč. Lahko so posesivni in preveč vdani. Pogosto se raje umaknejo, kot da bi se pogovorili o težavi. Radi se smilijo sami sebi, včasih so tudi muhasti in nepredvidljivi. Veliko je večnih pesimistov. Ženske z Luno v raku imajo neredko več težav s predmenstruacijskim sindromom kot druge ženske.