Strelec

(23. november – 22. december)

Kamen: safir
Roža: nagelj
Žival: konj

Sonce v strelcu (naš značaj)

Sonce v strelcu

Strelec je deveto znamenje zodiaka. Vlada mu planet Jupiter, planet modrosti in vizije. Strelec je spremenljivo moško ognjeno znamenje. Ključni besedi za znamenje sta svoboda in optimizem.

Za strelce so značilni svoboda, potovanje, iskanje znanja in globine v vseh stvareh. Značilni strelci preprosto uživajo v pridobivanju znanja. So brez predsodkov, prilagodljivi in prijazni. So modri in pametni, imajo zdravo presojo in so odgovorni. Zelo cenijo svojo svobodo in ne marajo discipline, pravil in rutine. Iščejo resnico in znanje. Strelca predstavlja kentaver Kiron, ki je pol človek, pol konj, in simbolizira ljubezen do potovanja, naperjen lok pa je simbol strelčeve značilnosti, da ne ovinkari pri resnici.

Luna v strelcu (naša notranjost)

Luna v strelcu

Ljudje z Luno v strelcu so priljudni, zabavni, duhoviti in netaktni. Pogosto govorijo, ne da bi premislili. Morali bi se naučiti druženja, ne da bi ga pri tem pogosto polomili. So zelo neodvisni in izraziti individualisti, ne skrbi jih preveč, kaj si drugi mislijo o njih, saj imajo o svojih sposobnostih visoko mnenje.

So zelo sposobni, vendar zaradi pomanjkanja občutljivosti med svojo potjo navzgor včasih pohodijo druge ljudi. Ne bojijo se izziva, vendar bi se morali zavarovati pred malomarnostjo, tudi brezbrižnostjo glede denarja. Močno jih mika kockanje. Strelske Lune so nepremišljene in bi jim koristilo, če bi se naučile paziti na podrobnosti.

Ko je Luna v strelcu, se podre marsikateri načrt. To je čas, ko je treba biti prilagodljiv.

To so že po naravi brezskrbni ljudje in včasih se zazdi, da nimajo obstanka, če njihov razum ne dobiva dovolj spodbude. Njihovo delo mora biti zanimivo, sicer se ne potrudijo. Luna v strelcu lahko pomeni tudi veliko modrost, če z razumnostjo nekoliko obrzdajo svojo lahkomiselnost.

So dobri partnerji in so verjetno med najboljšimi starši v zodiaku. A ko se v zvezi kaj zaplete, se jim tako mudi iz nje, da se za njimi dviguje prah. In že iščejo mirnejši pristan. Na splošno so srečni in težko vztrajajo nekje, kjer jim ni prijetno.