Zajc

Zajci so intuitivni, jasnovidni, občutljivi ter ustvarjalni in jim je zelo mar za soljudi. Zajec So osamljene duše, ki čutijo bolečino vsega sveta, in si prizadevajo, da bi vse postavili na svoje mesto. Ljubijo skrivnosti in posvečeno znanje, so iskalci resnice. So mirni in zmerni, tihi in uglajeni. Radi vedo za skrivnosti in jih nikoli ne izdajo. So dobri svetovalci in jasnovidci. Znajo z besedami, imajo dober okus in smisel za slog.

Značilnosti zajca

Zajci

Zajci radi izražajo svoja čustva, krutost in trpljenje jih zelo razburita. Imajo izrazit smisel za pošteno igro, kljub temu pa radi kršijo pravila in so lahko arogantni ter imajo sebe za nekoliko boljše od drugih. Imajo veliko intuitivno moč. Srečni So, ko živijo v mirnem, stalnem okolju.

Ljubezen, spolnost in odnosi

Zajci so hitro prizadeti, tudi v ljubezni, zato so previdni, ko gre za čustva. So pozorni, nežni ljubimci in imajo resničen smisel za romantiko. So zelo prijazni in prisluhnejo ljubimčevim težavam in potrebam ter naredijo vse, da mu ustrežejo. So staromodni in zadržani v spolnosti, hitro se prestrašijo, če je preveč napetosti in skrivnosti. Raje imajo romantično večerjo ob svečah z nekom, ki ga ljubijo, kot avanturo za eno noš. So zelo moralni, včasih že skoraj preveč krepostni.

Posel, prijatelji in otroci

Ker so občutljivi in imajo izbran okus, so zelo dobri v poklicu, kjer lahko uporabijo svoj občutek za slog. Pri enoličnem delu se ne počutijo dobro, delati morajo sami. Imajo veliko prijateljev, vendar se jim pogosto zdi, da so jih ti izdali, Saj nihče od njih ne dosega visokih zajčjih meril. Kot starši so čudovito mirni in prijazni, včasih tudi zelo strogi. Pri vzgoji razgrajaških in problematičnih otrok niso preveč uspešni. Otroke znajo spodbuditi k trdemu delu in ti jih imajo zelo radi.

Lastnosti zajca

Vodni zajec

Ker je izjemno intuitiven in občutljiv, si nakopiči preveč tujih težav in zato podleže trpljenju. Nagnjen je k neracionalnim strahovom in se lahko osami ter zapre pred drugimi. Občasno potrebuje nekaj spodbude.

Leseni zajec

Je resnično umetniški tip z neverjetno ustvarjalno žilico. Spreten je pri vsem, pri čemer lahko izrazi svoja čustva – v poeziji, literaturi, slikanju. Je najbolj pustolovski tip zajca in ima rad eksotična potovanja.

Ognjeni zajec

Ta strastni tip zajca ima zelo izrazit čut za druge, brez premora se trudi za blaginjo sveta in izstopa v političnih razpravah. Zna se lepo izražati in ljudje mu radi prisluhnejo – upravičeno, saj ve, kaj govori.

Zemeljski zajec

Ta resni, prizadevni, pridni, tihi zajec se ves posveti trenutnemu opravilu. Zanj so značilna zdrava, moralna načela. Je dober sodnik ali socialni delavec. Je preudaren, pragmatičen, realen in trezen in si postavlja dosegljive cilje.

Kovinski zajec

Je ambiciozen, pogumen in vztrajen. Med vsemi zajci je najmanj čustven in se bo vzpel visoko na vseh področjih, kjer lahko koristno izrabi svoje vizije in samozavest.


Karta združljivosti za zajca

PodganaPodgana hoče imeti ves čas nadzor, zajec pa ga sploh ne mara, zato kombinacija ni dobra.
VolZajec je po naravi optimističen, kar volu ne ustreza, saj je po naravi pesimist. Nista ustvarjena drug za drugega.
TigerZajec je za tigra le dober zalogaj, razen če je prvi dovolj hiter, da se umakne konfliktu. Čeprav to ni idealna kombinacija, je lahko uspešna.
ZajecDobro se razumeta, zato je njuna zveza lahko zelo uspešna – ali zelo neuspešna. Ko se stvari zapletejo, oba nabrusita pete.
ZmajZajec pomaga pomiriti zmaja in uspešno sodelujeta, zlasti na poslovnem področju.
KačaKer imata veliko skupnega, sta si že po naravi naklonjena. Vendar v njuni zvezi ni veliko strasti.
KonjKonj je preveč impulziven, zajec pa preveč premišljen – drug drugemu gresta na živce. Kombinacija ni dobra.
KozaČe ne gre nič narobe, živita v harmoniji in sta lep par. A ob težavah ne moreta računati na medsebojno podporo.
OpicaOpica in zajec sta si popolnoma različna, zato zveza ne more biti uspešna. Prav nič skupnega nimata.
PetelinZajčeva mirnost petelina spravlja v bes, zajcu pa ni všeč petelinova vzvišenost. Kombinacija ni dobra.
PesPrijetna naveza. Razumeta se in spoštujeta, zato je partnerstvo zelo uspešno.
PrašičPrašič in zajec se dobro razumeta, čeprav ni očitnega razloga za to. Morda drži, da se nasprotja privlačijo – vsaj v tem primeru.