Dvojčka

(22. maj– 22. junij)

Kamen: ahat
Roža: sivka
Žival: opica

Sonce v dvojčkih (naš značaj)

Sonce v dvojčkih

Dvojčka sta tretje znamenje zodiaka. Vlada mu planet Merkur, kurir. Dvojčka sta spremenljivo moško zračno znamenje. Ključni besedi za znamenje sta prilagodljivo in drago.

Dvojčki so zabavni, živahni in znajo komunicirati z drugimi. Značilni dvojčki so bistri, zelo inteligentni in izjemno spretni – ni je stvari, ki se je pravi dvojčki ne bi lotili. Imajo izdelano mnenje, vendar so ga pripravljeni tudi spremeniti. Lahko so zelo zabavni, klepetavi in nadarjeni za jezike. Polni so zamisli. Dvojčka predstavljata zvezdi Kastor in Poluks (ali Herkula in Apolona), ki kažeta na komunikativnost ljudi v tem znamenju – vedno potrebujejo (in tudi imajo) nekoga za pogovor.

Luna v dvojčkih (naša notranjost)

Luna v dvojčkihLjudje, ki imajo Luno v dvojčkih, imajo hitre možgane in zlahka preskakujejo z ene zamisli na drugo. Vedno se lotevajo več stvari hkrati, težje pa dokončajo, kar so začeli. Lune v dvojčkih so včasih opravljive in klepetave, saj ljubijo govorjeno besedo (in zven lastnega glasu). Največji izziv za tiste, ki imajo Luno v dvojčkih, je uživati v tišini in uskladiti svoja dejstva.

Hitro se začnejo dolgočasiti, saj se v njihovi glavi nenehno porajajo boljše zamisli ali rešitve za težave. Njihova bistrost in živahnost sta zato tako prednost kot morebitna slabost. Ker so sposobni hitro preskakovati s teme na temo (razen če pomenek ni zelo zanimiv), izpustijo marsikatero priložnost, da bi se česa naučili od drugih in jih razumeli.

Ko je luna v znamenju dvojčkov, moramo preveriti, ali izhajamo iz dejstev ali pa so nas zanesla prevelika pričakovanja. poleg tega ne smemo biti lahkomiselni glede svojih obveznosti. V tem času bolje občutimo stres, zato je večja možnost za živčno napetost in izčrpanost.

Lunam v dvojčkih se čustveni ljudje zdijo zahtevni in pogosto težko izrazijo svoja čustva. Pritegne jih svetlejša plat življenja, kjer prevladujejo klepet in družabni stiki. Dokler lahko uresničujejo svoje zamisli in izživijo svojo družabnost, so srečni in zadovoljni.

Starši z Luno v dvojčkih radi spodbujajo miselni razvoj svojih otrok in jim dajejo obilo priložnosti za raziskovanje. Težko so dosledni, vendar je z njimi zabavno in se lahko dolge ure igrajo s svojimi otroci.