Bik

(21. april – 21. maj)

Kamen: smaragd
Roža: vrtnica
Žival: bik

Sonce v biku (naš značaj)

Sonce v biku

Bik je drugo znamenje zodiaka. Vlada mu planet Venera, boginja ljubezni. Bik je stalno žensko zemeljsko znamenje. Ključni besedi za znamenje sta odločno in častno.

Biki so zanesljivega, močnega in potrpežljivega značaja. Značilni biki imajo neomejeno veliko energije in dokončajo vse, česar se lotijo. So trmasti in nepopustljivi, vendar imajo močan hrbet, da prenesejo vse tegobe v življenju. Ljubijo dobro hrano in vino ter garajo, da si lahko privoščijo razkošje. Imajo stroga moralna merila in se pri vsem, kar počnejo, ravnajo po neizprosno visokih načelih.

Luna v biku (naša notranjost)

Luna v biku

Ljudje z Luno v biku so sproščeni in v njihovi družbi je navadno zabavno. Cenijo umetnost, glasbo in ustvarjalnost, pa tudi dobro hrano in zabavo. So zelo čutni in imajo žilico za lepe stvari. Vendar se jim včasih zgodi, da se ujamejo v rutino. Ne marajo sprememb in se jih ne sme siliti k ničemur. Predvsem so praktični in zelo stvarni.

Previdni so z denarjem. Ker so materialisti, radi kupujejo kakovostne izdelke in trdo delajo, da si jih lahko privoščijo. Zdi se jim, da je treba življenje uživati. Paziti se morajo, da ne postanejo odvisni od mastne in nezdrave hrane.

Ko je luna v znamenju bika, bodimo previdni s svojo lastnino. Pazimo na osebne finance in praktične zadeve.

Družinsko življenje se jim zdi zahteven izziv. Naredili bi vse za varnost v življenju. Njihova posesivnost druge lahko duši