Lev

(24. julij– 23. avgust)

Kamen: rubin
Roža: sončnica
Žival: Lev

Sonce v levu (naš značaj)

Sonce v levuLev je peto znamenje zodiaka. Vlada mu planet Sonce, kralj vesolja. Lev je stalno moško ognjeno znamenje. Ključni besedi za znamenja sta močan in dramatičen.

Levi so dominantni in močni, prav radi so v središču pozornosti. So ustvarjalni, navdušeni in odločni. Včasih preveč dramatizirajo. Odlikujejo jih razni talenti, očarljivost in osebnost. So odlični organizatorji in uživajo, če so obdani z ljudmi. Radi imajo akcijo. Sonce predstavlja lev, ki ga je bil Herkul, njegova najočitnejša značilnost je griva – za leve so zato lasje zelo pomembni.

Luna v levu (naša notranjost

Luna v levu

Ljudje, ki imajo Luno v levu. so Že po naravi družabni in so radi v središču pozornosti. Ne poznajo strahu in se lotijo vsega, saj so prepričani, da zanje ni nič nedosegljivega. Včasih so ukazovalni in zagledani vase, vendar to ni vedno slabo, saj znajo tudi zelo dobro motivirati druge, ki niso tako samozavestni. Poiskati morajo način, kako svojo ekstravertirano plat umiriti z dejavnostmi, ki jih bodo nekoliko upočasnile.

Levi v Luni predvsem potrebujejo potrditev in spoštovanje. Ti ljudje so podobno kot njihovi Živalski soimenjaki ponosni in sposobni. Radi imajo romantiko in okrog sebe pogosto zberejo četico vdanih občudovalcev. Ljudje z Luno v levu se morajo naučiti ponižnosti, s katero bodo začinili svoje sicer prirojeno nagnjenje k razkošnemu Življenjskemu slogu.

Ko je Luna v znamenju leva, pazimo, da ne posvečamo preveč pozornosti sebi in svojega mnenja ne vsiljujemo drugim.

Previdnost ni ena njihovih najizrazitejših lastnosti. Morajo premisliti, preden ukrepajo, in načrtovati, preden se lotijo podviga, sicer se marsikatera njihova ustvarjalna zamisel izgubi v vrtincu samopoveličevanja. Levi v Luni so družabni in so radi z drugimi ljudmi. Levji starši svoje otroke vidijo kot podaljšek lastnega ega. zato jih spodbujajo k uspehu. Ta pritisk otroke včasih prisili, da že zgodaj zapustijo dom, če nadzor in nadvlada prekoračita zdravo mejo.