Tiger

Tigri so zaletavi, impulzivni in dinamični, ne znajo biti Tigerpri miru in ogromno tvegajo. A če potrebujemo junaka, bo tiger kot nalašč. Radi se zavzamejo za zatirane in so se pripravljeni bojevati proti vsem krivicam. So izjemno očarljivi in prepričljivi, rojeni voditelji, pa ne zaradi prirojenih voditeljskih sposobnosti, temveč zato ker lahko vsakogar pregovorijo, da jim sledi – ne glede na to, da gre za slab načrt.

Značilnosti tigra

Tigri

Tigri so med najbolj vztrajnimi znamenji kitajskega horoskopa in skoraj je ni stvari, ki bi jih lahko prestrašila ah potrla za dlje časa – vedno se hitro poberejo. Niso neranljivi in potrebujejo veliko čustvene podpore, saj so pravzaprav negotovi in se včasih ne počutijo ljubljene.

Ljubezen, spolnost in odnosi

Tigri imajo neskončno veliko energije in domišljije in bodo prej ali slej utrudili tistega, ki se z njimi zaplete v zvezo. So svobodomiselni in nimajo prav nobenih moralnih zadržkov. Brez trohice slabe vesti si poiščejo nov vir zabave, ko začne čar stare zveze bledeti. So veliki romantiki in se hitro ter pogosto zaljubijo. Zdržijo tudi intenzivna razmerja in so obupani, ko se končajo, tudi če se končajo zaradi njih. Zaljubljeni tigri so lahko lopovi ali popolni partnerji – a to bomo žal ugotovili šele, ko bo že prepozno.

Posel, prijatelji in otroci

Tigri so samotarji in imajo le peščico res dobrih prijateljev, vendar z njimi prijateljujejo do konca življenja. So dobri starši,, a ne zato ker so dober zgled, temveč zato ker otroci obožujejo vznemirljive in očarljive osebnosti. Lahko so zelo strogi in zahtevni, navadno od svojega potomstva pričakujejo veliko. V poslu so pustolovski špekulanti, polni novih zamisli. Uspešno, z navdušenjem in energijo začenjajo nove projekte, sovražijo pa enoličnost in se hitro začnejo dolgočasiti.

Lastnosti tigra

Vodni tiger

Ima izrazitejši čut za moralno odgovornost od drugih tipov. Umirjen tiger je dober zgled, zna biti tudi pravičen. Včasih je nekoliko nastopaški in zelo prepričan vase.

Leseni tiger

Družabna mačka je duša vsake zabave, saj je polna bistrih, zabavnih domislic, a žal je vse samo maska – ta tip tigra je zelo negotov in se mnogokrat ne počuti ljubljenega.

Ognjeni tiger

Ognjeni tiger je najhitrejši in najnevarnejši, saj povsod hiti, kot bi gorelo, kar za njegovo notranjost morda tudi drži. Naučiti se mora, kako se ustaviti in sprostiti, ali pa bo pregorel.

Zemeljski tiger

To je tiger z izjemno dobrim okusom, ki se vdaja svojim željam, prepozna visoko kakovost in v življenju rad uživa v lepih stvareh. Če ni previden, se lahko zredi, saj uživa tudi v dobri hrani in vinu.

Kovinski tiger

Ta rjoveči tiger je najbolj nepopustljiv med vsemi. Je zelo častihlepen in pri delu ne pozna milosti. Kovinskemu tigru se raje ne postavimo po robu in ne vlagajmo denarja v njegove načrte. To je tiger, za katerega izraz “diplomacija” preprosto ne obstaja.


Karta združljivosti za tigra

PodganaKer niti podgana niti tiger ne znata sklepati kompromisov, se bo v tej zvezi bliskalo in bo grmelo.
VolČe tiger volu dovoli, da prevzame nadzor in določi pravila igre, bo zveza uspešna. A ker tigri ne popuščajo radi, je pričakovati trenja.
TigerTo je vroča zveza – blizu vrelišča so tako strasti kot poželenje. Tigra se prepirata in spet pobotata, smejita in ljubita, in to pogosto.
ZajecZajec je za tigra le dober zalogaj, razen če je prvi dovolj hiter, da se umakne konfliktu. Čeprav kombinacija ni idealna, je lahko uspešna.
ZmajRazburljiva in zabavna zveza, dramatična in vihra||. To je dinamična naveza z ogromnim nabojem, ki lahko premika gore.
KačaKača meni, da je tiger preveč čustven, medtem ko tiger kači ne zaupa, ker je izmuzljiva. Zveza se ne more končati drugače kot zelo nesrečno.
KonjDobra kombinacija. Tiger konja spoštuje, ker je zvest, konj pa ljubi tigrovo impulzivnost.
KozaTiger in koza sta lahko zadovoljna v postelji, kaj drugega pa jima njuna zveza skoraj ne prinaša. To tudi ni obetavno poslovno partnerstvo.
OpicaKer nihče ni pripravljen sklepati kompromisov, kombinacija ni dobra. Oba trpita zaradi ega in drug drugega sploh ne razumeta.
PetelinČeprav se bosta zbadala in prerekala, kritizirala in dokazovala vsak svoj prav, je kombinacija kar dobra.
PesPes je dovolj pameten, da zna s tigrom, zato sta skupaj izjemno uspešna.
PrašičDrug drugega krivita, ko gre kaj narobe, in nista ravno primerna za skupaj.