Tehtnica

(24. september – 23. oktober)

Kamen: opal
Roža: vijolica
Žival: zajec

Sonce v tehtnici (naš značaj)

Sonce v tehtnici

Tehtnica je sedmo znamenje zodiaka. Vlada mu planet Venera, boginja ljubezni. Tehtnica je kardinalno moško zračno znamenje. Ključni besedi za znamenje sta harmonija in diplomacija.

Tehtnice so umirjene in razumske. Značilne tehtnica so očarljive, ljubljene in spoštovane. Rade imajo lahkotno življenje, so idealistične in romantične. Drugi jih imajo včasih za površne, saj se umikajo pred spori in neprijetnostmi, vendar nereda okoli sebe ne prenesejo, ker so uglajene in elegantne. Tehtnice v vsem iščejo ravnotežje in skrbno pretehtajo vsako odločitev. Razumejo, kaj pomeni dati in kaj vzeti, in so vedno pripravljene na kompromis – včasih celo preveč.

Luna v tehtnici (naša notranjost)

Luna v tehtnici

Ljudje, rojeni z Luno v tehtnici. ljubijo lepoto in harmoničnost. Po naravi so očarljivi in prikupni in so na spor sposobni pogledati z več plati. Zato so odlični pravniki, diplomati in politiki. A to prinaša tudi slabost – zelo težko sprejmejo dokončno odločitev.

So razumevajoči in občutljivi na misli in čustva drugih, kar pomeni da so pogosto tolažniki. No, ljudje bi morali razumeti, da občutljivost tistih z Luno v tehtnici tudi presahne, če jo imajo za samoumevno ali celo za slabost.

Ker so po naravi ustvarjalni, je njihov dom umetniško okrašen in opremljen, tudi če nimajo veliko denarja. Umetniška žilica morda določa njihovo poklicno življenje, tako da se zaposlijo na umetniškem področju, kot so gledališče, slikarstvo, ples in glasba.

Luna v tehtnici, pomeni urejen dom in sproščeno okolje. Ko je Luna v znamenju tehtnice, se je treba osredotočiti na harmoničnost v odnosu.

Hitro se zaljubijo in uživajo v zvezi, saj čutijo močno potrebo po povezanosti z drugimi ljudmi. Naučiti pa se morajo soočiti z lastnimi napakami, namesto da si zapirajo oči pred njimi. Če ne živijo v harmonični zvezi, hitro zbolijo, trpijo zaradi glavobolov in drugih telesnih težav.

Starši z Luno v tehtnici svoje konjičke prenašajo tudi na otroke, vendar pri tem ne smejo pozabiti, da morajo otroci razviti svojo osebnost, poiskati svoje talente in svojo ustvarjalnost izraziti na svoj način.