Opica

Opice so radovedne, bistre, odločne, polne svežih zamisli in zelo tekmovalne Opica– so najživahnejše živalsko znamenje. Znajo zelo dobro manipulirati z drugimi ljudmi. So dobre voditeljice, dokler ljudje ne ugotovijo, da je cilj popolnoma prepuščen opičji muhavosti. Vedno imajo prikrite namene. Opice imajo hitre in bistre možgane, navadno so zelo bistroumne, ne pa tudi modre.

Značilnosti opice

Opice

Opice so družabna bitja in imajo okoli sebe rade veliko ljudi. Vendar so tudi neodvisne in vedno optimistične. Rade tvegajo in vedno odgovorijo na izziv. So glasne in odprte, polne same sebe in zelo zabavne.

Ljubezen, spolnost in odnosi

Opice imajo nenasiten tek tako po zvezi kot po spolnosti. Rade imajo nove osvojitve in ljubijo občutek zaljubljenosti. Zdi se, kot da se v zvezi kar razcvetijo, a v resnici njihovo zanimanje tako kot na drugih področjih hitro pritegne kaj drugega – ali kdo drug. Nenehno namreč potrebujejo nekaj novega in zanimivega. Nimajo moralnih zadržkov in pograbijo vsako priložnost za skok čez plot. Sovražijo prepire in zbežijo ob prvem znamenju težav.

Posel, prijatelji in otroci

Opice imajo veliko prijateljev in otroci so jim pripravljeni slediti do konca sveta. Poslovni partnerji pa se jih hitro znebijo, ko opazijo, kakšne nore načrte imajo – in teh ni malo. So zelo zapravljive. Pogosto menjavajo poklic, saj sovražijo enoličnost, izkažejo se lahko na katerem koli področju, kjer pokažejo svojo bistroumnost, zabavnost in jim ni treba pretrdo delati. Že po naravi so precej nemarne.

Vodna opica

Skrivnostne opice ni mogoče razumeti, saj je polna skritih namenov in zapletenih ugank. Kot bi bila z drugega planeta. Je čustvena, vendar ohranja razdaljo. Včasih trpinči in omalovažuje druge ljudi.

Lastnosti opice

Lesena opica

Je zelo iznajdljiva, nadarjena, umetniška in ustvarjalna. Je najpametnejša med vsemi tipi opic, pa tudi najbolj prijazna. Je zelo topla in ljubezniva.

Ognjena opica

Ta strastna opica je zelo dinamična, očarljiva in neizprosna. Potrebuje več ljubimcev, kot jih je sploh na voljo. Je zelo nevarna, a hkrati privlačna.

Zemeljska opica

Je bolj harmonična od drugih opic. Zna dobro komunicirati. Je izjemno bistra in zabavna, čeprav njen humor meji na krutost. Njeno norčevanje je sicer neprijetno, vendar ne neutemeljeno.

Kovinska opica

Rada tvega. Ni redkost, da kocka, in je morda edina opica, ki zna zaslužiti denar. Je zelo neodvisna, ne mara biti vezana in se izogne vsem pastem, v katere bi jo radi ujeli.


Karta združljivosti za opice

PodganaŽivali imata podoben značaj in se dobro ujameta. Obe laže nekaj začneta kot končata, zato morata druga drugi pri tem pogledati skozi prste in bosta srečni.
VolOpica nenehno hoče spremembe, vol pa jih sovraži. Kombinacija nikakor ne more biti uspešna.
TigerKer nihče od njiju ni pripravljen sklepati kompromisov, kombinacija ni dobra. Oba trpita zaradi ega in drug drugega sploh ne razumeta.
ZajecOpica in zajec sta si popolnoma različna, zato zveza ne more biti uspešna. Prav nič skupnega nimata.
ZmajTako opica kot zmaj sta bistra, vsestranska in dejavna. Oba živita od svoje prebrisanosti in njuno partnerstvo je res neverjetno. Sijajna kombinacija.
KačaNe zaupata si, ljubosumni sta druga na drugo in se ne razumeta. Da, ta zveza je obsojena na propad.
KonjPo uvodnem boju za prevlado se razvije dolgotrajna, trdna zveza.
KozaKoza in opica se lahko veliko naučita druga od druge in imata vse možnosti, da druga drugi tudi veliko dasta. Dobra kombinacija.
OpicaMed njima je prevelika tekmovalnost. Iz te kombinacije bi se sicer lahko razvila prava ekipa, vendar to ni verjetno.
PetelinČe imata kaj skupnega, se bosta razumela – vendar to ni pravi temelj za ljubezensko zvezo.
PesČe imata kaj skupnega, se razumeta, vendar kljub temu nista dobra naveza.
PrašičDobra ekipa, ko gre za razvajanje; oba namreč rada uživata in iščeta vznemirjenje, zato se dobro razumeta. Vendar to ni dobra kombinacija, saj ne znata rešiti resnih težav.