Uporaba kitajske astrologije

Živalski meseci in ure

podgana: december, od 23. do 1 ure
vol: januar, od 1. do 3. ure
tiger: februar, od 3. do 5. ure
zajec: marec, od 5. do 7. ure
zmaj: april, od 7. do 9. ure
kača: maj, od 9. do 11. ure
konj: junij, od 11. do 13. ure
koza: julij, od 13. do 15. ure
opica: avgust, od 15. do 17. ure
petelin: september, od 17. do 19. ure
pes: oktober, od 19. do 21. ure
prašič: november, od 21. do 23. ure

Skupina prijateljev, ki si je blizu, pogosto ugotovi, da prevladujejo tri ali štiri znamenja. Včasih jih je več, in sicer zaradi prikritega učinka elementa, ki vpliva na vsako znamenje.

Žival ne označuje v značilnosti ljudi, rojenih v nekem letu, temveč vpliva tudi na lastnosti leta. Če vemo, katera žival bo vladala naslednjemu letu, laže načrtujemo preskuse in podvige. Zmaja navadno povezujemo z rastjo in blaginjo, zato je njegovo leto morda ugoden čas za ustanovitev novega podjetja.

Notranje in skrite živali

Na naše življenje ne vpliva le ena žival, poznati moramo tudi notranjo in skrito žival.
Notranjo ugotovimo glede na mesec, v katerem smo se rodili – Lunin mesec. Ta nadzira naše ljubezensko življenje, zato moramo poznati tako svojo notranjo žival kot notranjo žival partnerja, če hočemo ugotoviti združljivost z drugim znamenjem. Skrita žival je odvisna od ure rojstva; ta žival hkrati razkriva naš pravi jaz, vendar samo nam. Na primer, če smo rojeni maja 1987 ob 14’00 uri smo na zunaj zajec, na znotraj kača, naša skrita žival pa je koza.

Združljivost kitajska astrologijaZdružljivost

S tem podatkom lahko ugotovimo, kaj nam prinaša posamezno leto oziroma posamezen mesec, in si pomagamo, ko razmišljamo o ljudeh okoli sebe. Če želimo poslovno sodelovati s prijateljem, skušamo ugotoviti, katera žival je po kitajskem horoskopu. Nato preverimo, ali je združljiva z našim znamenjem. Je prašič dober poslovni partner za podgano? Oglejmo si karto združljivosti na levi, ki je namenjena preprostemu preverjanju združljivosti pri osebnih odnosih, prijateljstvu in v ljubezni. Ta karta je večna, saj se združljivost ne spreminja.

Kako uporabljamo karto

Vsaka žival naj bi imela dva tesna prijatelja in smrtnega sovražnika. Tesna prijatelja ugotovimo tako, da preštejemo po štiri živali v vsako smer od svojega znamenja, smrtni sovražnik pa je žival, ki je neposredno nasproti našemu znamenju. Preostali znamenji, ki sestavljata skupino posameznega elementa, nista dobra tovariša. Ko vemo, kaj predstavlja vsaka od živali, laže načrtujemo in s svojo družino lahko zaživimo prijetnejše in polnejše življenje.