Planeti v astrologiji

Sonce sicer ni planet v najožji najožjem pomenu te besede, temveč zvezda, vendar ga v astrološke karte vseeno vključujemo kot planet. Ko govorimo o zodiaku, se vse vrti okoli Zemlje, ki leži v središču karte. Z napredkom vesoljskih raziskav in s potovanji na druge planete bodo astrologi morda morali izdelati nove karte, na katerih bo Zemlja eden od planetov, v središču pa bosta Mars ali Venera.

Sonce

Sonce

To je najpomembnejši planet. Določa značaj, vpliva na moč, vitalnost, življenje, rast in razvoj.

Luna

Luna

Pomaga pri spoznavanju naše čustvene plati. Je skrivnostna in temna, globoka in skrivnostna. Je planet domišljije.

Merkur

Merkur

Je planet komunikacije, kurir. Vpliva na naše izražanje in sporazumevanje z dru¬gimi. Hkrati vlada umskim zmogljivostim.

Jupiter

Jupiter

Predstavlja srečo in prijaznost Vpliva na užitek in prosti čas. Je planet filozofije in širitve.

Saturn

Saturn

To je planet naukov. Pove nam, kaj se mo-ramo naučiti, da bomo dosegli napredek in naredili korak naprej. Je planet dolžnosti in odgovornosti, varnosti in discipline. (Saturn je planet praktičnosti in naukov, ki jih moramo spoznati. Vlada sončevemu znamenju kozoroga.)

UranUran

Planet predstavlja vse, kar bi morali izločiti iz življenja in česar ne bi smeli ponoviti. Je planet sprememb in nenadnih, nepričakovanih dogodkov.

Venera

Venera

To je planet ljubezni, tudi lepote in občutka za lepe stvari. Venera je rafinirana in harmonična. (Venera je planet ljubezni in lepote, pooseblja ga boginja ljubezni. vlada ženskima znamenjema biku in tehtnici.)

Mars

Mars

Planet vojne, Mars, je planet sporov in nestrinjanja. Predstavlja agresivnosti in silo, moč in dinamično gibanje. Je tudi planet spolnosti.

(Mars je strašni planet sporov. Pooseblja ga bog vojne, vlada pa moškemu ognjenemu znamenju ovnu.)

NeptunNeptun

Je planet vere in duhovnosti. Prav od njega sta odvisna naša intuicija in domišljija. Neptun predstavlja kraljestvo idealizma in občutljivosti. (Neptun je planet duhovnosti, pooseblja pa ga vladar morja. Vlada ribam oz. vodnim znamenjem.)

Pluton

Pluton

Planet 12. hiše, Pluton, je planet podzavestnega. Vpliva na naše razmišljanje in čutenje o smrti ter temnih, skrivnostnih stvareh, ki se jih najbolj bojimo.