Kaj je astrologija?

Astrologija je znanstvena v svojih matematičnih izračunih, v doslednosti interpretacije in v premi povezavi z nebesnimi telesi in znamenji. Je pa tudi duhovna umetnost med tem, ko razlaga paradokse obstoja in razkriva načrt življenja posameznika.

Astrologija kot duhovna umetnost daje velik navdih in razumevanje vprašanja: “čemu trpljenje?” Ozvezdje namreč nagiba tehtnico, a je ne sili. S pomočjo astrologije pridobimo modrost, da bi lahko uvideli svoje življenje. Modrost nam omogoča, videti, katera dejanja so pametna in katere aktivnosti so primerne za nas. Obstaja trenutek zrelosti, ko duša preide mejo “strahu” in “presojanja”, ko išče vrednost zaupanja. S pomočjo astrologije duša spozna, da jo resnica osvobaja. Od vseh znanosti je astrologija najbolj duhovna, ker vztraja na tem, da lahko spoznaš pomen, naravo in celo namen življenja in, da nismo odvisni od drugih oseb.

Pri astrologiji hitro spoznamo, da niso temne sile tiste, ki otežujejo naše življenje. Težave prinaša to, kar človek ne zna pravilno izrabiti planetarnih sil.

Namen astrologije je privesti do spoznanja, da so ustvarjalne sile življenja v nas samih. Poleg tega ni boja med notranjim in zunanjim. Astrologija je most in manjkajoči člen, ki povezuje človeško in božansko zavest. Astrologija je duhovna umetnost, ki leži v končnih simbolih, ki nam pomagajo spoznati, da ima človeštvo svobodno voljo, in da je življenje tisto, kar iz njega naredimo sami.

Astrologija nam pove na kateri točki smo začeli in kako izboljšati svoje življenje. Življenje nas namreč potiska v prihodnost. Ta potisk je zgrajen na zavednih in nezavednih spominih naše duše in preteklega bivanja v luči zavedanja sedanjosti. Na osnovi preteklih izkušenj naše duše in modrosti astrologije laže uskladimo sebe z načrtom življenja. Če jo znamo uporabiti, je astrologija luč, ki nam pomaga spoznati zakon samozavedanja. Ko spoznamo ta zakon, se lahko osvobodimo strahov, presojanja in vsakršnih omejitev.

Astrologi se zanašajo na dva različna sistema. Med tem, ko se na zahodu zanašajo na “tropski” sistem se vedska (jyotish) astrologija zanaša na “zvezdni” sistem postavitve znamenj. Strokovnjaki menijo, da tropski sistem predstavlja našo zemeljsko bit, med tem ko zvezdni sistem razkriva značaje naše duše. Z drugimi besedami, tropski sistem je bolj blizu prizemljenim ljudem – tistim, ki ne posvečajo pozornosti duhovnosti, tistim, ki posvečajo čas in energijo sebi in svojemu osebnemu ter duhovnemu razvoju pa je bližje Jyotish – vedski sistem interpretiranja.

Zakaj je astrologija znanost in duhovna umetnost?

Šele ko se poglobimo v astrologijo, vidimo, da se ne vrti vse samo okoli sonca, podznaka – ascendenta in lune. Temveč naša natalna karta vključuje vsa znamenja, 12 hiš, 10 glavnih planetov, kiron, severni in južni vozel, asteroide in ostalo prisotno ozvezdje v naši univerzi. Pri tem se znamenja v različnih kulturah še dodatno razčlenijo.

Ob tem ima vsako znamenje in vsak aspekt svoj značaj, svojo moč in svoj pomen.

Vsi se pomikajo po 12. Hišah. Vsaka hiša pa predstavlja svoje področje: prvih 6 predstavljajo introvertirano, drugih 6 pa ekstravertirano področje našega značaja.

Ob našem rojstvu se planeti in znamenja nahajajo v določenih hišah pod določenim kotom oziroma stopinjami. Ker imajo planeti, simboli, znamenja in hiše vsak svoje lastnosti, in ker so nenehno v gibanju povzročajo močno magnetno delovanje kar povzroča energijske sile, ki lahko na vsa živa bitja delujejo harmonično ali disharmonično in tako vplivajo na nas. Vse to je lepo razvidno v naši rojstni karti. Zaradi nenehnega gibanja ozvezdja v astrologiji nosi pomembno vlogo tudi ura rojstva.

Vse to kreira našo osebnost in naš značaj. Ko vse skupaj seštejemo lahko dobimo 20.736 in več različnih značajev, katere astrologi spretno interpretirajo in vam jih razkrivajo glede na področja katera želite razkriti v svojem življenju.

Ker je ozvezdje živo in dinamično se od našega rojstva gibanje nadaljuje. To gibanje razvija nenehne magnetne spremebe in energijsko delovanje, ki vpliva na nas in na naše razpoloženje. Zato lahko astrologi uvidijo stanje, vzroke in posledice določenih dejanj ter napovedujejo razplet dogodkov in morebitne rešitve v prihodnosti.

Zato je astrologija znanost in umetnost, kateri je vredno posvetiti pozornost.

Profesionalne osebne astrološke analize lahko dobite na naši drugi strani astro-reports.com